Quarry#8

DnA Design and Architecture as Architects

The Quarry # 8 programmed as a library is hollowed out, with a net height of 36 meters, retaining the original quarrying platform and a small pathway up from the middle. The cave appears the inverse shape of the mountain with the form of that space brings a sense of ritual when looking up. The Quarry Library is a superimposition of a modern library over a traditional study where each platform is a multicultural study where one can read, practice calligraphy from stone rubbings, and in the future, access to e-books, etc. The notion of design is to connect this sense of ritual and cultural metaphors from different dimensions of time and space while reusing the quarry and a contemporary public platform. It was more essential to establish cultural connections to bring extensive design.

photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling
photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling

Maybe the entire quarry series may not look like extensive design insertions in the end, but I think it's a new area. The difficulty at the beginning was how to jump out from the conventional way of thinking. Because not like typical buildings, the quarries are rather pre-existing spaces by excavation. Their forms, materials, and texture appears aggressive. Designing with the usual architectural thinking in this scale, expressive space is not compatible. Our design is rather providing a sense of scale and orientation, as a minimal intervention in these spectacular quarries. In addition, the quarry project required geological safety evaluation and geotechnical reinforcement. The construction was also done by a tunnel engineering company rather than a conventional building contractor. 

photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling
photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling

The ground is a polished Tufa,
and reddish to bright red, has been quarried in the region for over 1000 years. The rock was used regionally as hewn masonry stone or tuff for construction as well as stone sculpture.

photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling
photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling

The handrails are made of steel strips and, the infill of shelves and railings are made of pressed bamboo, which is more suitable for this climate than wood.

photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling

Team:
Architects: XU TIANTIAN/DnA_Design and Architecture
Lighting Design: X Studio, School of Architecture, Tsinghua University
Acoustic design: Yanxiang, Tsinghua University Acoustic Lab
Sustainable ecological environment design: Borong LIN, Key Laboratory of Eco Planning & Green Building (Tsinghua University), Ministry of Education
Safety evaluation: South Zhejiang Comprehensive Engineering Institute Co. Ltd of Investigation And Mapping 
Strengthening Engineering: The Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University Co.Ltd.
Construction Party:Architectural Construction Party: Jinhong Construction Co,. Ltd(Lishui ShanjuXiangchuang Architectural Planning Design Co,. Ltd) 
Strengthening Construction Party: Zhejiang Tunnel Engineering Group Co.,LTD
Photographer: Wang Ziling

photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling

Materials used:
Flooring: Tufa

photo_credit Wang Ziling
Wang Ziling
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More