Residence DDE

Residence DDE

Architect
Govaert & Vanhoutte architects
Location
Deinze, Belgium | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Tim van de Velde
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
WindowsReynaers Aluminium
LightingDelta Light
ManufacturersMetalfire Architectural Fireplaces
FurnitureCarl Hansen & Søn
FlooringMortex

Product Spec Sheet
Windows
Lighting
Furniture
Flooring
by Mortex

Residence DDE

Govaert & Vanhoutte architects as Architects

Residence DDE is situated in a rural area amongst some detached houses.

 

The house combines a larger ground floor with a half in sized upper level & a smaller basement. Due to the irregular shape of the terrain, a long tree flanked driveway pushes the building further down the terrain. Being past the houses of the neighbors, the owners receive a better view on the landscape.

 

In the end of the driveway, a long concrete wall introduces the entrance. The floor plan is merged out of a logical sequence of spaces. Garage & laundry room are on the north side, close to the entrance. South from the entrance a small semi closed office space lies next to one big open space containing living, dining & cooking. The open space & office are completely glazed towards the garden, making very bright spaces, closely connected to the outside. The adjacent terrace is covered by the overhanging upper level, sheltering the glass façade from the sun, but also covering the inhabitants from the rain while residing on the terrace. An east-west orientated swimming pool lies on the corner of the terrace. Right in the center of the ground floor, an open staircase leads to the upper level.

 

Ascending the stairs, the hall bathes in light, because of the large north orientated window. Two bedrooms for the children and a third guest room share one bathroom on the north west. A generous master bedroom is flanked by a bathroom & dressing , all in the same space. Each bedroom has access towards the south faced terrace, and has views on the garden & the landscape. Most of the terrace is covered by a concrete canopy, except for the bathroom. Though being visually closed off from the outside, the master bathroom is a very bright room.

 

The basement contains some storage, a technical room, and a multipurpose room.

Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More