Rulu Garden

Rulu Garden

Location
Pudong New District, Shanghai, China | View Map
Project Year
2021
Category
Parks/Gardens
Chen Hao

Rulu Garden

JULY COOPERATIVE COMPANY as Landscape Architects

Rulu Gardenis located in the premium location of ​​Lujiazui, Pudong District, Shanghai (the atrium on the fourth floor of the Foxconn Commercial Building). The building stands on the bank of the Huangpu River, surrounded by skyscrapers. There is a panoramic view of the Bund.

photo_credit Chen Hao
Chen Hao

The courtyard works as the focal point of sight from the podium of the Foxconn Building to the atrium.The atrium will become the view of the main building facing the Huangpu River.

photo_credit Chen Hao
Chen Hao

The indoor space of Sheng Yong Xing is in the shape of the word ‘回’in Chinese. The four sides are designed to form a variety of scenes according to the functions of the scattered seating area, the box, the corridor, the tea room, etc. The sight lines gather in the atrium from all angles, requiring cohesion and focus; at the same time, adjacent interfaces The line of sight between them affects each other, and the line of sight needs to be blocked and increase the sense of hierarchy. If you are not seated, you can follow the indoor movement and discover interest from different perspectives, forming a varied tour experience.

photo_credit Chen Hao
Chen Hao

As the central focus of the garden, it translates tradition into modernity which responds to the urban environment. The atrium presents a relationship between the past, the present and the future. The designers continue the gardening methods and space elements by using the oriental aesthetics, splits the layout and combination of traditional courtyard elements. This combines actual experience and functions to consider and reorganizes, which introduces modern design forms, and creates a modern, simple, lively and full of tension landscape.This combines the different functions to form a rich spatial experience.

photo_credit Chen Hao
Chen Hao

When customers enjoy the food, they can also appreciate the food with their eyes. People who enter can enjoy the view while moving, staying in different window scenes, or entering the courtyard directly from the reception desk or corridor to tour and stop. In the air of Lujiazui, this project consists of different emotions allows all the customers to participate the construction of the connotation and to experience the space, which brings the unique feeling.

Caption
Caption
Project Credits
Landscape Architects
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context
24 May 2022 News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context

In the small Mallorca town of Llubi, this new kindergarten by Aixopluc Architects is located on a pe... More

25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More

Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More