RUST

RUST

Location
Jakarta, Indonesia | View Map
Project Year
2021
Category
Apartments
Co+in Collaborative Lab
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Chairs & BarstoolIKEA
Downlight & Spotlight Panasonic
High pressure laminateAICA
Aluminium Alexindo
Sofa BedFabelio
Vinyl Flooring, FergioLantai Kayu Fergio

Product Spec Sheet
Chairs & Barstool
by IKEA
Downlight & Spotlight
High pressure laminate
by AICA
Aluminium
Sofa Bed
by Fabelio
Vinyl Flooring, Fergio

RUST

Co in Collaborative Lab as Interior Architects

RUST is a 40 square meter (430 square feet) apartment located in South Jakarta that was designed by Co+in Collaborative Lab with the aim to bring a new life to the ten-year-old apartment unit. 

photo_credit Co+in Collaborative Lab
Co+in Collaborative Lab

It is the Client deep interest towards horse riding, that establish her love towards rustic design element and old barn, which shapes the form details and materials selection of the space. 

photo_credit Co+in Collaborative Lab
Co+in Collaborative Lab

The design of the project focuses on how to reconfigure the existing gloomy apartment to achieve the maximum amount of natural light and expressing the personalities of the space. 

photo_credit Co+in Collaborative Lab
Co+in Collaborative Lab

The natural color palette is used throughout the apartment, with the diverse tones of wood as the focal point, bring out the sense of well-aged space. Furniture and detail accent are in black, accentuate an edgy style, contrasting the vintage element.

photo_credit Co+in Collaborative Lab
Co+in Collaborative Lab

 Upon entering the apartment, guests and the residents are visually pulled by the artificial wooden beam on the ceiling to integrate the design experience of the whole space, with barn door detail element, it is adding a hint of mystery and quirkiness in the foyer.

photo_credit Co+in Collaborative Lab
Co+in Collaborative Lab

 Existing drywall is removed to introduce natural light from the bedroom to the existing condition of the old apartment that is sandwiched from wall to wall, forming an open and lively space experience as you enter the unit, while still maintaining semi-privacy to the bedroom. New glass walls are developed in arched shape to soften the new angular drywall that fits the living room by the windows, featuring a semi-rounded bar island that delineates the kitchen with the dining area.

Caption

Material Used:
1. Flooring: Vinyl Flooring,  Fergio 
2. Doors: Aluminium , Alexindo 
3. Interior lighting: Downlight & Spotlight , Panasonic 
4. Interior furniture: Custom Carpentry, Vidia Home 
Chairs & Barstool , Ikea  
Sofa Bed, Fabelio
High pressure laminate, Aica

Read story in DeutschPortuguêsItalianoEspañol and Français

Featured Projects
Latest Products
News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More