S-Hilla Villa
TriệuChiến
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Aica PaintAica Kogyo Company
LightingCroLED
LightingSAT lighting
StoneVicostone
TilesVietceramics
Windows and Glass DoorsXingfa

Product Spec Sheet
Aica Paint
Lighting
by CroLED
Lighting
Stone
Tiles
Windows and Glass Doors
by Xingfa

S-Hilla Villa

Idee architects as Architects

S-Hill Villa is located on the hillside at Tuan Chau Island near the marina. The area is about 500 square meters, 20 meters width, stretching 25 meters with a view of 270 degrees, from the hill overlooking to the beautiful landscape of Ha Long Bay. One of the most beautiful wonder in Vietnam.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The approachable direction is from the villa’s front at the highest place slopping to the sea. The characteristics here is rocky with this place is characterized by rocky hills with low bushes and gravels, different from the foothill place with larger trees. The house provides an opening space connecting an infinity swimming pool, six bedrooms, all spaces have nice view toward to the sea.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

From the top, the house looks like a range of four stacked blocks. These spaces between the blocks can be separated, connected or combined into the unity, able to close or open to enjoy the landscape and outside view.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

Instead of designing the house block go across the land, the architect presents an empty space throughout the entrance to the swimming pool providing a marvelous experience  with an infinity view lasting long more than 180 degrees across the swimming pool and seeing the beaty of Ha Long Bay from the large platform is lifted higher than around. The public space block is connected parallelly with this large courtyard, and the large door system is able to fully open towards to the swimming pool creating inside and outside spaces are mixed together making the entire 1st floor can be defined as “outdoor” and “veranda”. This emphasized the crib-outdoor relationship.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The above entrance is stacked on the public block and connected to the staircase block are the master bedrooms, where have a perfect view to overlook the whole space from the house to the sea. From outside, this block looks like a heavy slate is arranged above the entrance space.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The next staircase block with hollow at both ends allowing for an enjoyable journey with an amazing views on both sides. The other side is denser creating a cylinder to support the whole house. From the foothills can realize the strong presence of that shape such as a large stone block embedded in the land.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The base of the building was built by local stone allowing the house harmonizes with vegetational cover and around gravel. The vegetational cover is selected similar with the original landscape.

photo_credit TriệuChiến
TriệuChiến

The infinity pool is located on a platform higher than the below block, allowing swimmers to have a view directly to the sky and sea. 


Caption
Caption
Caption

Material Used:
1. Aica Kogyo: Aica Paint
2. Bunka: Door
3. Xingfa: Windows and Glass Doors
4. SAT/Croled: Lighting
5. Vicostone: Stone
6. Vietceramics: Tiles
7. Klee Home Décor: Fabric

Featured Projects
Latest Products
News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet
4 Aug 2022 News
Nature, character, and transparency form create a harmonic balance that characterizes this latest house by the Garcés de Seta Bonet

Surrounded by nature and with a broad view over Catalonia's Costa Brava landscape, Garcés de... More

Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood
4 Aug 2022 News
Les Grandes Terres reconstruction and extension project brings a sophisticated urbanity to its Paris neighbourhood

Adding to the urbanity of a Paris neighbourhood, this project by Hesters-Oyon Architectes involves t... More

BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home
4 Aug 2022 News
BLAF architecten experiment through their dynamic House hkZ design with the essential components of the single-family home

Belgian practice BLAF architecten is known for exploring complex housing sustainability, affordabili... More

Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade
4 Aug 2022 News
Sculptural, flower-shaped Holland Casino Venlo by MVSA Architects displays a colourful, interactive facade

Located close to the German border, Holland Casino Venlo is a flower-shaped, sculptural building by... More

Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade
3 Aug 2022 News
Seichii Yamada & Associates reimagine the traditional Japanese house in a striking silver façade

Located in Shizuoka city in Japan, House in Nishichiyoda designed by Seichii Yamada & Associates... More

Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature
3 Aug 2022 News
Sigurd Larsen designs a black timber-clad cabin that resonates with Nature

Danish Architect Sigurd Larsen designs a tiny cabin retreat in collaboration with Berlin-based hospi... More

Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai
3 Aug 2022 News
Making infrastructure do more: MVRDV and StudioPOD complete One Green Mile in Mumbai

Recently completed in Mumbai, the One Green Mile project by MVRD and StudioPOD transforms a series o... More

John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building
3 Aug 2022 News
John McAslan + Partners take a ‘Fabric First’ approach to the renovation and enhancement of Glasgow’s celebrated Burrell Collection building

Glasgow’s Burrell Collection includes 9,000 works of fine and decorative arts spanning 600 yea... More