SBGlow Hotel
Antonio Navarro Wijkmark

SBGlow Hotel

Batlle i Roig arquitectes as Architects

The building is located in a plot included in the field of M.P.G.M. For the renovation of the industrial areas of PobleNou (district of activities 22 @).


The present project develops a 4-star superior hotel building (4 * S) with 235 rooms for the SB hotel chain, where a new concept of hotel is proposed. The building consists of 3 floors basement, ground floor, 8 floors of rooms and a rooftop floor. The basement floors -2 and -3 are intended for parking, technical rooms and warehouses. The basement floor -1 is intended for halls, meeting rooms and a large dining room for the general public. Semi covered patios allow the entrance of natural light to these rooms. These patios have a green wall treatment for their walls that will take presence from the exterior space of ground floor. In addition, the floor is complete with kitchen and staff area. The ground floor is intended for the main entrance of the hotel, with reception, lobby and bar area. The main entrance is underneath a large covered entrance that allows the hotel guests to disembark. On the opposite side of the customer access is the access ramp to the parking lot and access area of ​​the staff. The space that surrounded the building at the back, giving facade to the old Pons Factory, serves as a bar terrace, while creating an integrated space with the other free spaces of the block.


The whole urbanization of the outer spaces is part of an urban continuum of public use of the interiors of the block. The plants on grade 1 to 8 are mainly destined to rooms. The 8th floor generates a perimeter terrace for the suites rooms of this floor. The top floor hosts a swimming pool, solarium, gym and bar area and terrace with great views of the city. The main façade seeks to give a unique image to the building, while giving a response to functionality, sunshine and urban scale. The 4 facades have the same treatment, where predominates the vertical component that give the openings of the windows of the rooms. The surface treatment is with large format panels with micro-cement finish of light tones. Different textures differ depending on how a geometric engraving is reproduced on each panel. The geometry of each window is completed with a piece perpendicular to the facade that varies its position to side and side of the window depending on the plant. This piece incorporates a lighting system that, through a strip of LEDs, will illuminate the building. The façade technology is solved with large curtain wall openings glass in ground floor and ventilated facade in the floor type.


Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More