Breaths new life into an abandoned cluster of warehouses in korea

studio millionyears as Director

Studio millionyears from Korea aimed to transform abandoned warehouse structures in the outskirts of Gwangju in Gyeonggi Province, Korea, into a new and vibrant space. The resulting proposal worked to maximally maintain the previous appearance of the structure that was obtained through the passage of time, while at the same time creating a space in which people can have new experiences.

 studio&gallery_external view 01.jpgstudio&gallery_external view 02.jpg

On the first visit to the warehouse buildings for the project, the studio members were reminded of cactuses from the atmosphere generated by the structures. Just like cactuses that developed needles to survive in arid and barren environments, the buildings in the project site were sharp and stiff, which gradually drove people away from them.

 

The studio members, however, were inspired by the fact that cactuses are filled with life inside, in a way that betrays their harsh appearance; the warehouses were given new life with the energy of cactuses as the motif. The goal of the design program was to have the warehouse structures to be interpreted as one organic life form. In addition, the project was given the title “Seoninjang,” which means “cactus” in Korean.

 

The life energy that was newly bestowed on the structures was expressed with the concepts of water and light.

cafe&lounge_external view 01.jpg

cafe&lounge_external view 02.jpg

cafe&lounge_external view 03.jpg

cafe&lounge_external view 04.jpg

cafe&lounge_internal view 01.jpg

cafe&lounge_internal view 02.jpg

cafe&lounge_internal view 03.jpg

roof top.jpg

The café and lounge spaces were structured to show new branches growing from the stem, with organic flow of people being generated between spaces, with water at the center.

studio&gallery_internal view 01.jpg

studio&gallery_internal view 02.jpg

studio&gallery_internal view 03.jpg

studio&gallery_internal view 04.jpg

The small gallery and studio spaces took “small seeds embracing life,” which are “preparing to bloom in the darkness of the underground.”

 

Project info:

Title: seoninjang

Designers: Hanyoung Jang / Hanjin Jang

Location: Opo-eup, Gwangju-si, Gyeonggi-do, Korea

Site area: 1,521 m2

Building area: 483 m2

Total floor area: 483 m2

Usage: café&lounge / studio&gallery

Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More

Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Top 10 Trending Armchairs
13 May 2022 News
Top 10 Trending Armchairs

Architects and designers use armchairs to complete spaces visually and functionally. Popular armchai... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More