Slack Technologies Vancouver Headquarters

Slack Technologies Vancouver Headquarters

Architect
Leckie Studio Architecture + Design
Location
Vancouver, BC, Canada | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
Ema Peter

Slack technologies vancouver headquarters

Leckie Studio Architecture + Design as Architects

Award-winning communications-based software company Slack located its multi-level headquarters in Vancouver’s Yaletown heritage district. The office encompass a total of 22,000 square feet across 3 levels.

 

The Slack Headquarters re-imagines an industrial space into an interconnected multi-level open plan office, with modern detail and everyday, utilitarian materials. The new offices retain the heritage character of the building by exposing the masonry walls, heavy timber post and beam structure, and mechanical infrastructure as design elements.

 

The second level of the Slack offices opens through an atrium seating area and stairwell that connects the main level with a small lounge overlooking Hamilton Street. Balancing the industrial atmosphere of a tech-company headquarters, the offices retain warmth with an eclectic mix of locally sourced furniture and artwork, and abstracted natural elements.

 

The concept of an ‘interior nature’ is explored with the mossy wall, located at the heart of the headquarters. Overhanging this space is sculptural pendant lighting by local creative firm, Molo Design. The organic shapes, suspended in the high space between upper and lower levels like floating clouds or tree mushrooms, connect working and social space.

 

Material Used:

The design team utilized existing local trade relationships to develop numerous custom installations on an expeditedschedule:

  • Mobile meeting boxes: Custom cubic rooms on wheels measuring 6 ½ feet by 6 ½ feet by 7 feet intended for
  • Portable breakout or informal meeting space for up to 6 people.These boxes are equipped with power. The lasercut plywood ceiling pattern is a result of creative building code play to achieve the maximum allowable solid surface area without sprinklers.
  • Hot-rolled steel components: Interior glazing partitions, door assemblies, reception desk, kitchen shelving
  • Lighting pendants: Custom sculptural pieces in collaboration with local designer
  • Timber furniture: Fashioned with salvaged structural timber from the base-building that was removed to create the double-height space
  • Moss wall: Large feature wall of petrified reindeer moss
Featured Projects
Latest Products
News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More