Small House 02

Small House 02

Architect
90odesign
Location
Bến Tre Province, Viet Nam | View Map
Project Year
2022
Category
Private Houses
Quang Tran

Small House 02

90odesign as Architects

From one young family in modern life, after stressful working hours at the office, they want their home to be a place were full of warmth and relaxation. Where you can see the greenery, sunshine, cloud, and feel the cool breeze every day. They want to take advantage of the free time in the evening to meet and talk with their children, play with them, and study with them. Therefore, when choosing a space layout solution, connectivity is a top priority for an architect.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran
photo_credit Quang Tran
Quang Tran

The project is about 10km from the center of Ben Tre city, this project has a large area and a west-facing facade. With the above design criteria, the architect chose a one-story house plan, separating the living and resting areas by a courtyard in the middle of the house. This courtyard is a space to connect family members, has a flexible function, corner for working, exercising, and a children's play area. Trees into the spaces also help to make the fresh air and cool temperature.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran
photo_credit Quang Tran
Quang Tran

The main entrance is facing north, accessed by a large lobby to avoid direct sunlight, this lobby is also a relaxing space for family members every evening. The natural ventilation system is arranged throughout the building with a two-layer wall solution: ventilation bricklayer and sliding glass door layer. This solution avoids harshness. They provide good ventilation and provide the necessary privacy for family life.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran
photo_credit Quang Tran
Quang Tran

The work uses terracotta ventilation bricks, deep wood color on a white painted background, combining green areas, creating a modern feature mixed with a bit of rustic mixed with nature. These cold substances bring a feeling of warmth and relaxation to the family.

photo_credit Quang Tran
Quang Tran
photo_credit Quang Tran
Quang Tran

When choosing a design solution, the architect wishes that no matter what space living in, family members can see each other and talk together, helping to make the family atmosphere cozier. It is also the most important "feeling" that the design team wants to bring to customers.

Caption

Material Used:
1. Facade cladding: Jotun Paint Vietnam, Ventilation Brick
2. Flooring: Dong Tam Ceramic
3. Doors: Xingfa Aluminium
4. Windows: Xingfa Aluminium
5. Interior furniture: Industrial Walnut Wood

Project Credits
Architects
Photographers
Product Spec Sheet

ElementBrand
Doors & Windows: Aluminium Xingfa
Product Spec Sheet
Doors & Windows: Aluminium
by Xingfa
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More