Sumscope Experience Center

Sumscope Experience Center

Architect
BNJN Design
Location
Shanghai, China | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Hu Wenjie

Sumscope Experience Center

BNJN Design as Architects

The Enabler of Fintech Space, Platform for Technology and Humanism
"Fintech (financial technology) has nowbecome a new impetus for all kinds of financial enterprises, it will undoubtedly build a new order in the financial market toward the industrial upgrading in the near future." This is what BNJN Design,designer of the project,has learned during those years fromits practices for large financial companies both in china and abroad. Besides the creative financial products, a company like Sumscope needs a space to provide customers human-based offline training services and interactive communications, this is the reason the designer proposes the solution of creating a fintech space full of warmth and human-centered care.


Requirement
Sumscope, a company who has just celebrated its tenth anniversary this year, is now a rising star in thefintech field, who needs tocreate a multi-functional space where the corporate culture can be showcased properly, the virtual products can be presentedprominently, and major events like training receptions, large-scale activities, etc, can be held, especially for high-end customers.
 

Solution
In order to create aspace witha transparent, magnificent aura, the designer removed the original second floor slab at the entrance, thenwith this change when the visitors come into this space of two-storey height, a first impression of entering a modern company which is clean, professionaland inspiring pops up from their minds.


By laying out the spaces in terms of the functions like training, reception, roadshow and office, the designer adopts the language of displaying interchangeably the curve of the building's facade andthe straight line of the wallsto create a flowing,rhythmicspatial arrangement which naturallyrepresents Sumscope's corporate values of "openness and communication".

 

Outside the two-storey floor-to-ceiling windows, lush greenery, together with lights and shades, penetrate through the "traditional bamboo curtain" grilles made of metal into the showroom space inside, which can be regarded asa "fourth side" specially designed to extend the interior view to the outdoor garden, "or put it this way, we borrow the outdoor garden into the showroom." The luminous strips deliberately embedded in the wall neutralize the backlighting from the intense natural lights, creating a comfortable and clean light atmosphere and at the same time eliminating the rigid high tech feel commonly felt in the fintech type of companies.


On one side, through a large Led screen, a huge glass door and a curved wooden wall "floating" from the ground has outlined the bright open training room. On the opposite side, a hollowed-out arched doorway made of black metal guides the visitor to a differentspace, wherethe function and structure are organically united,and the a decade of history and brandculture of the company are visibly displayed thereon.


Materials
Metal, concrete and other basic building materials contrast interestingly with the warm wood materialand leisure furniture, like there is a rhythmicensemble ofhardness and softnessin a rational, orderly and humane space context.


Highlight
The entire SumscopeExperience Center doesn’thave a clear-cutboundary, even for the training room which needs to be comparatively closed, the designer uses the "blurred boundary" approach to allow for a natural transition from space to space, so that people can easily travel in betweento feel the charisma of a fintech space. As a continuation, the designer has alsoadded a revolving staircase connecting the first and second floor at the "end" of the double-height space. Like a sculpture, the staircase not only serves as a "finishing touch" to the beauty of the whole space, but also as a semi-partition between the multifunctional showroom and the office.


Following the curve of the staircase to the second floor, functional areas such as VIP reception and the general manager's office are laid out in an orderly fashion inthis limited space. Downstairs, in the back of the showroom, there is a separate staff office area and a dedicated entrance, and space for "meeting and training" and for "office" are therefore ingeniouslyset apart.


The design of the Sumscope Experience Center is a combination of technological and financial trends and modern architectural aesthetics, and will serve as the corporate image of being dedicated to "building the global leading financial information and service platform for the RMB market" and creatingmore vitality to ensure the company's future development.

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More