Tee House
BoysPlayNice
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Interior concrete glaze KEIM
Aluminium windows ALUPROF SA
Design lighting fixtures Bomma
Door handles M&T
Windows, alucobond facadeClearmont
Custom built-in furnitureDrevodilo

Product Spec Sheet
Aluminium windows
Design lighting fixtures
by Bomma
Door handles
by M&T
Windows, alucobond facade
Custom built-in furniture

Tee House

CMCARCHITECTS as Architects

Resort Spa Residence with wellness in the landscape of Czech Beskydy mountains

On the Eastern edge of the Czech Republic, near the Slovak and Polish borders, the village of Čeladná is surrounded by the beautiful landscape of the Beskydy Mountains. Čeladná has grown in recent years with a number of significant buildings, including hotels and resort type spas. The latest addition in the area is the Tee House apartment project located in a golf and equestrian complex. The aim of the investor was to supplement the offer of services of this area with accommodation facilities and wellness. The authors of the architectural solution were inspired by the Beskydy landscape and also by the clear orthogonal division of the purpose-built buildings of the original equestrian complex.

The new buildings are configured in an ‘L’ shape, and are in the approximate position of the former purely utilitarian buildings previously occupying the site. The new Čeladná buildings respect the original structure and orthogonal division of this place, and urban configuration is also used to enhance the views from the individual residences. The rooms on the typical floors include generously arranged loggias, which are a distinctive architectural element on the facades of the buildings. This is further emphasized by the setback of the basement floor, which makes the main volume of the building stand out. The upper ‘loft’ part of the buildings are designed as a recess, with a significantly overhanging transversely ‘folded roof’. The visually strong architectural element in the roof shape is design to reflect the relief of the surrounding mountainous landscape.

The volumetric design of the buildings is emphasized by the effort to use as few materials and colours as possible on the facade of the buildings. The intended concept of the wooden ‘cut-outs and surfaces, contrasting the base of the dark façade, is achieved through the materials palette - Siberian larch, dark grey ALUCOBOND, dark grey plaster and exposed concrete. The pure geometry of the buildings thus becomes a striking part of the surrounding Beskydy landscape.

 

Material Used:
1. Custom built-in furniture — DŘEVODÍLO
2. Mobile furniture — KONSEPTI
3. Design lighting fixtures — bomma
4. Door handles — M&T
5. Kitchen design — Miele
6. Interior concrete glaze — KEIM
7. Aluminium windows — ALUPROF

Read story in PortuguêsDeutschItalianoEspañol and Français

Featured Projects
Latest Products
News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More

TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity
21 Jun 2022 News
TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity

The Qingyijiang Road Elementary School by TAO (Trace Architecture Office) explores a decentralized s... More