TEL AVIV APARTMENT

TEL AVIV APARTMENT

Architect
RUST Architects
Location
Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Yoav Peled
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersCeramica Catalano
Armchair Fermob
Sixties
ChairInfiniti Design
Tondina
Kitchen quartz surface number 9141,Bathroom sink cabinet quartz surface number 5031Caesarstone
Supplier - Tondina pop ChairFAVARETTO&PARTNERS
ManufacturersKarnet Tchelet

Product Spec Sheet
Armchair
Sixties by Fermob
Chair
Tondina by Infiniti Design
Kitchen quartz surface number 9141,Bathroom sink cabinet quartz surface number 5031
Supplier - Tondina pop Chair
Manufacturers

TEL AVIV APARTMENT

RUST Architects as Architects

A young couple, both professionalphotographers and designers approached RUST Architects to design a functional, comfortable and bright apartment that will serve as a base and neutral foundation for artworks, photos, designs & accessories that they have collected over the years.

 

The apartment, located in a typical old Tel Aviv building in the city center, is approximately 80 sqm. Similar to Bauhaus buildings principles the space has a large span that brings in natural light but maintains comfortable proportions for the space and the hot temperatures of the Tel Aviv summer months.

 

The architectural concept, similar to other RUST Architects' projects, is to create comfortable living spaces even in small Tel Aviv apartments and to extend specific spaces in the home and combine functions to create maximum space and comfort.

 

The entrance has a relatively wide foyer, which serves as the main junction of the apartment and thus creates a sense of space. Opposite the entrance is a workroom with a metal framework partition, which lets light pass into the hallway and the internal foyer.

 

The apartment is clearly divided between public and private spaces, making maximum use of corridors created by service cabinets and storage.

The concrete tiles on the floor producea cool and pleasant feeling, especially during the summer months, and the natural oak in the carpentry creates a relaxed and warm feeling.

 

Both homeowners work from home, so proximity and visual angles between different spaces, i.e. between the workroom and living room were essential.

The situation also creates complete control over the home with an airy and pleasant feeling.

 

The bookshelves make it easy to store and display a variety of work, items and accessories and the use of classic white base highlights the intense colors that characterize the home's details.

 

A wide bathroom with large windows and natural light from the west is part of the architects' concept of creating a sense of comfort and space in small apartments.

 

In order to maintain the original ceiling height, an exposed electrical system was used in the public spaces. The plan & design was to create a geometric form on the apartment ceiling that leads the electricity to every light fixture and element in the ceiling.

 

An exposed concrete block wall as a backdrop in the living room creates additional white texture in the already bright space. The apartment has different shades of white that plays between diverse textures and materials.

 

All carpentry and metal framework details were designed by the architects with customization to the client but also with the original character and architecture of the apartment.

Read story in DeutschItalianoPortuguêsEspañol and Français

Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More