Teu-In House
Cheon Young Taek
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Kitchen FaucetGROHE
Porcelain TilesCotto D’este
Blend Stone Collection
Aluminum System WindowsFilobe
FLE T/T
Facade CladdingSto Corp.
Stolit Lotusan 1.5
Oak Natural FlooringHardwood Floors
Kitchen FurnitureLivArt

Product Spec Sheet
Kitchen Faucet
Porcelain Tiles
Blend Stone Collection by Cotto D’este
Aluminum System Windows
FLE T/T by Filobe
Facade Cladding
Stolit Lotusan 1.5 by Sto Corp.
Oak Natural Flooring
Kitchen Furniture
by LivArt

Teu-In House

Todot Architects and Partners as Architects

Hopyeong-dong, located at the southern foot of Cheonma-san Mountain in Namyangju, is a neighborhood where apartments are a dominant housing type since housing development. Mountains have been dissected with artificial lines and filled with houses. The old valley of the moutains has long been wiped out. At the peak of the dead end road, civil engineering construction is taking place fervently.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Coexsting from nature, not being isolated
The client is a couple with five children who lived in an apartment near the site. They said that they felt sorry for the children who were trying to adapt to the existing residential typology. 

The scenery of the village surrounded by mountain ranges is wide open in the sky and a south-facing view is possible between the houses. Initially, they planned a house on one parcel, but annexed two parcels for the building site in consideration of the number of family members.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Planning a House before the Land Takes a Shape.

A housing site that has just been created or is still being built has a series of undefined boundaries. We tried to place the house in the context of element that would not change in the uncertain situations. Since the site is not situated in a dese area that is sensitive to site boundaries, the house is placed to create gaps between the site boundary and the adjacent land. We raised the ground for an open view and studied the land so that the nature permeates through the open gap. 

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Coexisting with Nature, not Isolated from It.

We imagined the daily life of the client’s family composed of the couple, the five children and even the cats. The apartment they used to live in is not small in size but in the typology, ten individuals’ lives were fragmented functionally while they became fatigued. Composition of apartments forced families to act and move in an orderly manner for “efficiency” and “harmony”. So people travel outside the apartments to relax.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

“We wish our house was like a resort”

It was the clients’ wish. It’s not easy to go on a family trip when a family is big. The design objective was to create a home where they can relax and find peace of mind in their daily lives. In an apartment space where the family relations were dense, it is difficult to find an extra space. If the house is a spatial relation composed of physical and spiritual forms, the tensions between the family members are also contained in it. A relaxed space that releases a tense mind or atmosphere creates a gap and naturally enables the users to feel the change of time. The bedrooms of the family are positioned for a different views, sunlight, and sense of space, not in terms of efficient gross floor area or mere juxtaposition of rooms. The layout, therefore, resulted in an open (translated, “Teu-in” in Korean) structure, not closed space with wall structure, which allows the family to stay closer to the nature by blurring the boundary between the nature (outdoor) and indoor space.

photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek
photo_credit Cheon Young Taek
Cheon Young Taek

Team:

Architects: Todot Architects & Partners

Photographer: Cheon Young Taek 

Caption
Caption
Caption

Materials Used:

Facade cladding: Stucco, Lotusan 1.5, STO
Flooring:
Hardwood Floor, Oak Natural, 
Windows:
Aluminum System Windows, FLE, Filobe
Interior lighting:
Pendant Lighting, Dot, Litan
Interior furniture:
Kitchen, Nouveau, Livart
Faucet:
Kitchen faucet, Eurosmart Cosmopolitan, Grohe
Tile:
Porcelain tile, Blend Stone, Cotto D’este

Caption
Caption
Caption

Read story in FrançaisItalianoPortuguês and Deutsch

Featured Projects
Latest Products
News
25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More