The Hay Equestrian Center & Eatery

The Hay Equestrian Center & Eatery

Architect
Architectkidd
Location
Soi Ekachai 131, Bang Bon District, Bangkok, Thailand | View Map
Project Year
2019
Category
Farms
Jinnawat Mananakitanan

Architecture for Horses (and People)

Architectkidd as Architecture and Interior design

Architectkidd has completed the design of a horse-riding school in Bangkok. Named The Hay Equestrian Center & Eatery, the design is located on the outskirts of the city.

The main intention is to design a place that is friendly for both horses and people. Emphasis is made to create an architectural design that could foster therapy programs, where horses participate in restoring the health of children and patients.

During visits to the site, the Architectkidd team interacted with the horses and were inspired by their movement, anatomy and their convex and concave curvatures. The spaces were laid out according to the ways the horses move through the site, from stables to the public areas. In addition, the architecture of the main building of the equestrian center references these curved forms through the use of wooden materials. 

Working with a pre-existing structural grid and column layout that had already been built, Architectkidd designed wood panels that were fabricated in ways that could merge the wall and ceiling surfaces. The resulting curved forms were then layered over the conventional structure and concrete construction. 

Architectkidd and the owners chose to preserve the natural finishing of all the building materials used. The Padauk wood (Pterocarpus genus), with its natural variations in color ranging from orange-brown to red (and in time oxidizes to a darker purple-brown), resemble the color of the horses in the equestrian center.

Although the essential elements of this equestrian center are the horses themselves, the design aims to create a comfortable environment for children and families. The interior spaces allow for natural light and plants to grow. From the restaurant, people are able to look outside and constantly interact with the horse riders and riding track.

The entire area is conducive to not only horses and people, but also other animals such as ponies, ducks and chickens.  For Architectkidd, it was a unique experience to design for such an animal community.

 

Material Used :
Wood: Padauk wood (Pterocarpus genus), locally sourced and fabricated

Project Credits
Architecture and Interior design
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More