The "Jin" Life Aesthetic Hall

The "Jin" Life Aesthetic Hall

Architect
line+
Location
Wenhui Sanliting, Xiacheng District, Hangzhou, China | View Map
Project Year
2020
Category
City Halls

Community Centres
Wang Ting

The "Jin" Life Aesthetics Hall of Greentown’s Magnificent Residence

LWM Architects + ShangHai Yue Jie as Interior Design

History consists of countless fragments of time, lost in the restoration of temporal fragments, often referring toa period of resurrected history, spliced and carefully combed, whereby the city offers fresh charms to thedepths of history. Conducted jointly by Zhu Peidongof gad·line+studio, LeeWeiMin ofLWMA, and GeYaxiof LSD, creating a paramount project, the project evokes the Hangzhou silk weaving culture, and presents the concept of “a cottage of silk flowing like water” from exterior to interior and decorations.

 

Architectural Design - Design is the Essence and Nature
Architect Zhu Peidong summed up the characteristics of the project with three words: rejuvenation, inheritance andgood health.

Rejuvenation: Throughout the building, there is a repeatedly strong contrast to today’s rapid industrial landscape. The project draws from the current aesthetic trend of electronic products, and the architectural border forms an order of magnitude reduction.

Inheritance: designers inherit the traditional architectural vocabulary of Greentown, and enlighten in material, science, technology, aesthetic and other dimensions.

Good health: people’s need toparticipate inthe mapping of architectural elements, the most direct embodiment of which is the promotion of human feelings and comfort.

 

Flexible Boundary | Fuzzy Space with Nature and Fireworks
The front area’s architectural landscape design uses 18 iron-braided copper doors, connecting the hall with the surrounding block, and then the city, an obscure effect creating afeeling of hazy beauty. The design respects the mutualrelationship brought by the project itself, and integrates the modern artistic sense of the front field into the gentle life of the back field, forming a resonance between the external landscape and the internal space.

 

Design is a Tool to Explore Life
Design is meant to properly meet the people's current demands for function and emotion. In Li's case, design expresseshis own expectations oflife, through the way thespace is presented andshared with others. In order to ensure aunique and smooth landscape, designer Lee WeiMin divides the space into three parts: the reception and art exhibition area is the first part, the nextis the sand table area, and the lastis the wine area. Through the building screen’s axis and the courtyard waterscape, into the reception area of the living hall, green plants are arranged in order to create a mysterious sense of ceremony and order, so that the reception platform standsin suspension,turningthe atmosphere to one of relaxed nature. In addition, walls inthe reception area are covered with wood and other more natural colors, forming a buffer. "Even if the space has a lot of turning points without visual stagnation, it is nonetheless a conversion and extension." Leenotes.

 

The Sense of Order in Design is Essentially a Kind of Regularity
Passing through the corridor into the sand table area, one can see through the clear glass the outdoor architectural landscape and screen directly, a spaciousscene blended, creating a sense of ritual architectural space.

 

Sense of Ritual is the Emotion Interweaving Sensibility and Reason
In the overall tone palette, with a warm neutral color base, furniture is presented in the form of art, with color to create a humanistic, artistic atmosphere, breaking the boundary between space and nature. The moving lines inthe sand table area abound in different space levels, at the same time the floating island terrace ofthe outdoor waterscape acts as an extension of the indoor space, creating the poetic feeling of a Hangzhou court.The long stripsof water at the entrance reception table echo each other. The main wall at the bar, while fulfillingthe visual aesthetics, combines with the art chandelier so that wine tasting and conversation become a romantic encounter.

 

Intertwined Rigidness and Softness, the Doctrine of Heaven. Civilization and Education, the Doctrine ofHumanity.

The word “humanism” is the essence of the way of life overarchingthe oriental cultural tradition.Lee capturesthat humanistic spirit extremely acutely. In the physical overhead floor area, the designer links the landscape, architecture and interior by means of transition, creating a profoundly ceremonial entry space, which is used for public interaction. A multi-dimensional interactive space, often the life-oriented expression of blending art, here advocates neighbors’communication and sharing of community, and forms an aesthetic space with a pyrotechnic atmosphere. In addition, light guides the moving line of the space, strengthening the design space’sorderand appeal, continuing the elegant,extravagantly livelyatmosphere.

 

The end of the moving line is found deep in space. The designer does not draw the sentence point with thick ink and heavy color, but rather proceeds from complex to simple, step by step, with tolerance and openness to welcome the person who is about to return home. For soft design, Ge Yaxi had alow-key introverted design technique, with natural stone, leather and wood, conveyinga deeplyhumanistic atmosphere.

 

The Chun Yue Jin Lu of Greentown cherishes every inch of land, making a witness of time, to bear an attachment to the years, in the heart of Hangzhou, for a brocade-luxurious life.

Read story in DeutschEspañolItalianoPortuguês and Français

Project Credits
Architecture design
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More