Ting Feng Xie Restaurant

Designer
SALONE DEL SALON
Location
Longhuli Commercial Experience Center, Zhengzhou | View Map
Project Year
2021
Category
Restaurants

Ting Feng Xie Restaurant

SALONE DEL SALON as Interior Designers

It’s hard for people to find a quiet retreat in the bustling city nowadays. In this context, SALONE DEL SALON conceived a poetic and elegant dining environment for restaurant brand Ting Feng Xie. Here people can temporarily escape away from the hustle and bustle of the city while enjoying delicious crab cuisine.

photo_credit Sean
Sean

SALONE DEL SALON responded to the brand’s culture and incorporated fashionable, architectural and artistic elements into the restaurant, to immerse guests in a crab delicacy journey in a diversified dining space characterized by tranquil atmosphere, pleasant colors and enjoyable experience.

photo_credit Sean
Sean

Wabi-sabi tranquility

Wabi-sabi aesthetics, depicted by Japanese aesthetics theorist Onishi Yoshinori, is far beyond the beauty of languages. More importantly, it conveys Zen thinking and underlying philosophy, which give birth to aesthetic expressions featuring quiet hues and atmosphere. The design team brought wabi-sabi aesthetics into the restaurant space, which reveals the charm of time and elegant tranquility, while also interpreting the Zen atmosphere of “emptiness with everything”.

photo_credit Sean
Sean

Through minimalist design languages, the space produces a sense of emptiness and a serene vibe. Isolated from the noise outside, diners can gain inner peace here and immerse in the serene space.

The hollowed-out squares on both sides of the passageway generate a refreshing visual effect, hence giving the walls a unique image. Concealed lighting produces a delicate atmosphere and meanwhile adds quietness to the dark-toned space.

The symbolic art installation further interprets and extends the design concept, enriching and enlivening the space.

photo_credit Sean
Sean

Fascinating colors & crab elements

The strong, pure red tone dyes both curtain and tableware. Besides, an orangish red tone reminding people of cooked crab shells is applied to a large area of the space, filling it with a Japanese style and a sense of tension. The strong red hues result in a fascinating and pleasant spatial atmosphere, inviting diners to get away from the hustle and bustle of the outside world and immerse themselves into the spatial aesthetics.

photo_credit Sean
Sean

The arched dome-like wooden lampshade is like fisherman’s conical hat, full of poetry. Crab’s hairs are translated into various linear expressions on walls and cabinets, telling the brand’s story metaphorically.
Black and gold elements improve the spatial texture, making the dining environment deluxe yet not exaggerated, calm yet not dull. The boxes with exquisite patterns and the paintings of Kayama Matazo embellish the space and generate an artistic atmosphere as well. 

photo_credit Sean
Sean

It was an aesthetic challenge for the designers to strike a balance between different colors. The subtle application of hues adds a sense of tension to the space, in which structural blocks and abstract narratives evoke sensory feelings as well as emotional resonance.

photo_credit Sean
Sean

Elegance & enjoyable experience

The restaurant not only brings delightful taste experience, but also takes guests to an art journey. Upon entering it, diners will be enchanted by poetic maple shadows as well as crab dishes’ delicious smell permeating the unique elegant space.

Warm-toned finishes are calm and introverted, setting the style of the overall space.

The rammed earth, together with bronze, responds to the local context and gives the space ever-lasting charm.

photo_credit Sean
Sean

Smooth circulation organization helps enhance service efficiency. Through design details, crab’s multiple characteristics are fully reflected in the space at both macro and micro levels, thereby strengthening the brand’s identity.

photo_credit Sean
Sean

Gorgeous colors and wabi-sabi minimalism are contrasting yet interrelated, together permeating the overall space and producing Japanese-style poetry.

photo_credit Sean
Sean

Incorporating the brand’s personalized genes, the space features new elements and cultural charm. The subtle design languages outline the spatial pattern and ambience, and create a secluded, comfortable, quiet and elegant dining environment that stimulates emotional resonance and offers poetic and pleasant experiences.

photo_credit Sean
Sean

Team:

Client: Liu Pengge

Interior Design Firm: SALONE DEL SALON 

Chief designer: Salone

Design team: Xu Yawen, Zheng Weibang, Li Lingfeng

Photographer: Sean

photo_credit Sean
Sean
Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More