Town House

Town House

Architect
I.HOUSE Architecture and Construction
Location
Hanoi, Vietnam | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
Hoang Le
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Home appliancesBosch
ManufacturersDaikin
Paint - AkzoNobelDulux Australia
Accessories Häfele
Vinh Tuong Saint Gobain Gyproc
ManufacturersSchneider Electric SE

Product Spec Sheet
Home appliances
by Bosch
Manufacturers
by Daikin
Paint - AkzoNobel
Accessories
by Häfele
Vinh Tuong
Manufacturers

Town House

I.HOUSE Architecture and Construction as Architects

Townhouse is a very special and popular type of house in Vietnam. This type of house is mostly rectangular in shape, with a much smaller width than the length. Townhouse has only one facade, the remaining three sides are adjacent to neighbors and often used as a business or a combination of business and accommodation. Our project is also such a townhouse.

 

The old 4-storey house on the area of 49m2, the 4.7m wide facade along a big street, adjacent to a river bank and straight west - southwest that receive a huge amount of heat from noon to late afternoon. In addition, the old house has been renovated several times and is home to 4 households (10 members in a family of 3 generations) so each floor of the house is divided into small spaces, very cramped and dark. 

 

With the desire to renovate the whole space inside and outside the house so that it is airy and cool in the summer, warm in the winter, on the old girder frame system and of course must meet the wishes of the homeowners with two small children, and simultaneously must have space for the family business on the 1st and 2nd floor.

 

To solve this problem, we divide the functions vertically along the height of the house, build another 1.5 floors so that the living space will be from the 3rd to 5th floor (a living room, a kitchen on the 3rd floor, bedrooms on 4th and 5th floors). The dividing walls were torn down, the space for air and light at the end of the house were thoroughly utilized to create convection airflow from front to back, from bottom to top.

 

The back of the house has well brought light, natural ventilation for the back, auxiliary rooms. Nature piles into the house, entwines with the back space when the concrete tank solution was chosen, the tank was "beveled up and down - blocks protruding and indenting" and covered by green trees that creates hanging gardens which act as an insulation layer, preventing the coming-in of dust and smoke to make the inner living space cooler and fresher. The glass doors near high-ceiling are used to create high visibility, add space and simultaneously control the temperature in summer or winter and most importantly, bring profuse natural light into the living space.

 

Now, this townhouse has harmonized with nature by our spatial-choice solution, in order to bring the homeowners a gentle, friendly and more environment-friendly living space.

 

Material Used :
1. Schneider electric
2. Daikin Vietnam
3. Dulux pain - AkzoNobel
4. Vinh Tuong Saint-Gobain
5. Croled lighting 
6. Vietceramic tiles
7. Hafele accessories 
8. Bosch home appliances

Read story in DeutschItalianoEspañolFrançais and Português

Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More