Trough house
Makoto Kunisada

Trough House

Y.Architectural Design - Youichi Kouno as Architects

A single-story house built on a large site surrounded by a double-decker house.The walls of the building are on the borderline instead of the walls.The figure which emphasizes the horizon is a combination of different materials, enriches the expression, and presents a dignified appearance while building a single story. Although it is a seemingly closed design, it adopts the louver to the exterior wall which is the boundary with the next door, and it has the indirect connection which filters the opening to the courtyard.


The eaves of the cedar which made use of the color of the material as it is brings the appearance of a natural atmosphere. The courtyard as a private outer space protects the privacy and incorporates light and wind into the room. And through this courtyard, each room is loosely connected to each other and it is a plan to feel the signs of the family wherever they are. The small Japanese-style rooms have beams and cedar ceilings, and there is an alcove with a modern and peaceful atmosphere. The entrance finished with Miwato and stepping stones is an interior that is conscious of the sum which used wood abundantly.I am finished in a space with a bright depth thanks to the window of the foot.


The children's room has a high loft with windows, creating a three-dimensional space, and directing a pleasant atmosphere.It is a bright, open room connected to the courtyard. The black ceiling of the corridor connecting the room is set to a low height as a moving space, and has a different impression. When you open the windows on both sides of the corridor, it connects slowly to the courtyard of both sides, and the space inside and outside melts together.


The bathroom is connected to the courtyard with terrace. You can take a bath on the outdoor terrace. In this single-story house, various wood materials have been adopted everywhere. The experience of visual and tactile space enriches the daily life of this family. In addition to improving the living environment, a variety of courtyards convey the changing nature and stimulate sensitivity.

Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More