Ubesol Office Building

Ubesol Office Building

Architect
Ramon Esteve Estudio
Location
Provincia de Valencia, Spain | View Map
Project Year
2017
Category
Offices
Alfonso Calza

Ubesol Office Building

Ramon Esteve Estudio as Architects

Ubesol is a firm with over 30 years of experience developing home and personal care products. A firm that seeks its products success through a bet for innovation and the latest technology. The firm philosophy and work process is intrinsically linked to the ideation of its work space. The new office building has been designed following the premises of a new “work culture”.

photo_credit Alfonso Calza
Alfonso Calza

THE CONCEPTUAL OFFICE
The proposal includes the extension and refurbishment of the existing office building, according to the idea of an open office. A rectangular prism has been attached to the former two-storey building. This prism is raised to the first floor to allow the access of the vehicles involved in the industrial process. The ground floor has been designed for entry and customer service, and hosts the main meeting rooms. The upper floor is the working area and hosts the different departments and offices.

photo_credit Alfonso Calza
Alfonso Calza

AN OPEN SPACE
The extension of the office building has been designed as a continuous space that fosters the interaction between departments. The different areas have been divided by means of glass panels that allow the spreading of the light that comes from the courtyards. The offices and the closed areas have been arranged around the perimeter of the building in order to enjoy the views. Wrapped by a minimal geometrical pattern, they achieve a higher degree of privacy without compromising the feeling of spaciousness.

photo_credit Alfonso Calza
Alfonso Calza

TRANSPARENT SKIN
One of the premises of the project was that the new image of the building reflected the values of the company in its commitment to innovation. The glass envelope, with a marked horizontal cut, generates this idea of unity, abstracting the diversity of interior spaces without giving up easily to express the daily activity of the offices. The use of the curtain wall allows us to solve with a single material the needs of lighting and thermal conditioning, so important in today work spaces. Natural light penetrates through the wide glass facade and interior patios extending through space and amplifying its magnitude thanks to the palette of black and white tones that predominates in the construction.

photo_credit Alfonso Calza
Alfonso Calza
photo_credit Alfonso Calza
Alfonso Calza
photo_credit Alfonso Calza
Alfonso Calza

Read story in Español

Featured Projects
Latest Products
News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More

Under the Willow Tree provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory reinterprets an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory reinterprets an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas and David Gianotten see the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever be... More

Top 10 Trending Armchairs
13 May 2022 News
Top 10 Trending Armchairs

Architects and designers use armchairs to complete spaces visually and functionally. Popular armchai... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More