V60House

V60House

Architect
WARchitect
Location
LaksiVibhavadi 60, Bangkok | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
RungkitCharoenwat
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
BricksAPK DAWKOO (1988)
AP-1481
StoneCOTTO
M stone graphite
PaintTOA
Top guard
Aluminium frameMN Metall
YAKISUGITimber Charm

Product Spec Sheet
Bricks
AP-1481 by APK DAWKOO (1988)
Stone
M stone graphite by COTTO
Paint
Top guard by TOA
Aluminium frame
YAKISUGI

V60House

WARchitect as Architects

House's owners, both husband and wife are both aeroplane pilot, which is a career that takes long work periods in a very small area like cockpit. They all rarely have body movement or touching natural air when working, meanwhile each other's schedules don't match completely. To solve those problems, we thought of how to create spaces to enable them to took deep breaths of the fresh air and able to see each other every time they want.

 

This house located in a very good location with low level of air pollution in a far deep alleyway (soiVibhavadi 60) and far from main road, the place located on an inheritance land, surrounded by their relatives, allow this house to have plenty of spaces to plant trees around the house.

 

An area size of 200 square wah seems too big compare to owners’ required usable area, therefore, there is no need to design a house too compact. We separated house elements into 3 zones, e.g. Living area, bedroom, and guest area. Inserting spaces between these zones with green courtyard, results in meeting owners' needs mentioned above.

 

To optimize an architecture surface to touch the nature as much as possible, both from experiencing green view from their eyes, or from opening all glass folding doors to create natural ventilation, able to feel the fresh air.

 

All these three zones are not divided by interior partition wall, you have to walk from interior of one zone to exterior first, in order to lead dwellers to perceive a scent of nature among green courtyard before walking to other zones.

 

Furthermore, wherever you are in these three zones, you can see each other all the time, for example, when one of the owner brew a coffee in the living area, able to see another one appreciating collectibles in the bedroom, and simultaneously seeing his parents exercising in a swimming pool.

 

Material Used:

1. Cotto - M stone graphite

2. APK- AP-1481

3. MN Metal - Aluminium frame

4. Timber Charm-YAKISUGI

5. TOA - Top guard

Read story in ItalianoPortuguêsDeutschEspañol and Français

Project Credits
Architects
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More