Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersTOTO
Wooden floorAriston
ManufacturersBosch
ManufacturersDaikin
ManufacturersDulux Australia
ManufacturersHäfele

Product Spec Sheet
Manufacturers
by TOTO
Wooden floor
by Ariston
Manufacturers
by Bosch
Manufacturers
by Daikin
Manufacturers
Manufacturers
by Häfele

Vinhomes Riverside villa

I.HOUSE Architecture and Construction as Architects

Over the years of design, I.HOUSE has carried out many projects, of which the projects on renovation are many. This house is among them but fully meet the most interesting elements of the design and renovation of family houses in new urban areas.
A model duplex villa, in an urban area meeting ecological standards, about green space on water, about high-class utilities for all residents. The conditions outside are perfect, a place worth living in the heart of the city, but inside it is not so. After many renovations, the house has deteriorated, the space is intertwined, the area for traffic is too much to make all family activities uncomfortable. Specifically, the swimming pool is located in a large space on the side of the house, which is a place that cannot be used often because the northern climate has 9 months not summer, the kitchen is still divided by traffic, the walls are built in many locations that need ventilation, wardrobes and toilets overflow, causing the 2nd floor master bedroom to be distorted.Interestingly, on the 3rd floor, with many spaces left but with very airy view, covering the beautiful view of the entire building. We don't ignore such a special space by bringing up the master bedroom and sanitation here, save downstairs for our two sons to do the classroom, sleep and have fun. For I.HOUSE, the functional problem is always the top priority and such a layout has really satisfied us and the landlord.
Our design view with the interior and exterior space is inseparable, the door must be open to the maximum, concrete - the building wall must be minimized so that nature is flooded into the house as much as possible, so that the house is more ventilated, more spacious and especially for people to be immerse in that sunny and windy space. This space addition is applied throughout the entire house, in addition to increasing the usable area, leaving the excess corner it also increases the cohesion between family members when the internal and external space is united.
I.HOUSE's desire when designing is to bring the house back to the true value of minimalism, of its inherent freedom, the infinity design language has been considered to eliminate all visual "entanglements", creating coherent pieces of material / color, clear with the effective support of trees, of natural materials. The house itself is located in a very beautiful location in terms of green space, water surface, so the design of architecture, interior and garden is homage to the surrounding environment is meaningful, responsible for nature.

Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More