“VOTEX” Office and residential building

“VOTEX” Office and residential building

Architect
Zone Architekten
Location
Zagreb, Croatia | View Map
Project Year
2009
Category
Offices

Private Houses
Filip Popovic

“VOTEX” Office and residential building

Zone Architekten as Architects

The architectural composition of the object consists of two rectangular volumes arranged inclined one above the other. By changing the material, the claddings emphasize the difference in function.

 

Both volumes are connected in cross section or by a glazed staircase. The main façade is formed by side façades of the ground floor and upper floor and connects them creatively in the place where the business and residential functions are directly connected

 

On the ground floor there is a shop, a workshop for the production of curtains and curtain rods, a shop and a sanitary and ancillary room. On the first floor there are 2 apartments and a gallery with shops.

 

The structure of the building is made of reinforced concrete and masonry on the ground floor with columns, and on the upper floor the structure is made of walls of block bricks with horizontal and vertical reinforced concrete slabs and reinforced concrete beams. The structure of the mezzanine floors is made of concrete. Vertical communication - the stairs are made of reinforced concrete. The foundations of the building are made of reinforced concrete strips. The roof construction is a wood-steel structure. The cover is a galvanized baking tray.

 

Material Used :
1. Facade: Fundermax  authentic
2. Boden: Beton Lucko Zagreb

Project Credits
Structural engineering
Product Spec Sheet

ElementBrand
BodenBeton Lucko
Facade: authenticFunderMax
Product Spec Sheet
Boden
Facade: authentic
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More