Walk in the park (Workspace)

Sachi Design as Interior Architects

Curate a sustainable and green-conscious office space as the designers and the client are driven to create an image that correlates to the green energy environment which is one of the company's vision. The design inspiration came from a walk in the park concept whereby we were motivated to simulate a park-like environment bringing it into the workspace. By doing so, the users will be able to experience being connected to the outdoors with a sense of open environment with the access to fresh air and spacious grounds. In that way, users won’t feel that they are constrained by typical workspace environment that consists of plain partitions and thus this will be a positive way to encourage productivity and a motivation manner to strike a balance between work and life.

 

This international listed company required a Google office-like functional facility that caters to a 24-hour convenient usage for their employees on a daily basis. Particularly on space planning, we have introduced a free flow open concept with less segregation to spaces and to encourage transparency between work spaces in ways to allow a fully ventilated space opens up to natural daylight. Each floor of unit parcel consists of 18,000 sqft and was connected with a central staircase which complies to fire fighting regulations and LEED requirement in order to connect both floors total up a 36,000 sqft to hosts approximately 200 pax of users. We then incorporated a huge open space within that serves dual purposes as a event town hall and cafeteria which able to cater for a 100 pax for events. The designed workspace also features a grand lobby area flaunting the company’s introductory milestones with a mini self service bar, a grand boardroom opening to a panorama view, a few of brainstorming discussion rooms equipped with telecon's technology and flexible working pods that also serves as a phone booth.

 

Other spaces designed within such as, a studio liked library, a workout space, games room equipped with a karaoke system, a music room with music instruments, sleeping pods for power naps, minibar with refillable healthy bites, kids room and nursing room for parents who decides to bring their children into work, and a training room alongside other miscellaneous spaces. One of the many reasons for this work space to be designed in this manner with a dream-liked facilities is to create a sustainable work space to users in order to adopt a healthy lifestyle and a comfortable ambient to encourage quality work productivity. At the start of this project, we also aimed to curate a space that is able to obtain a GBI (Green Building Index) and LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) gold certification which we have eventually succeeded in.

Project Credits
Interior Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
FlooringCosentino
Product Spec Sheet
Flooring
Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More