Wedding Barn House

Wedding Barn House

Architect
MEEKO Architects
Location
Mielec, Poland | View Map
Project Year
2020
Category
Bars

Restaurants

Chapels
ONI studio
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Chairs in barPEDRALI
Banquet floorForbo Flooring Systems
FloorsMarazzi
Glass facadeALUPROF SA
Roof systemBratex
Tiles on wallsEquipe Ceramicas

Product Spec Sheet
Chairs in bar
Banquet floor
Floors
by Marazzi
Glass facade
Roof system
by Bratex
Tiles on walls

Wedding barn house is evoking simple and traditional associations close to nature.

MEEKO Architects as General architect

The marriage is a symbolic event which shows a society’s lifestyle. Today, however, it is not only fun, but also style and functionality that count. Both investors and young couples are looking for places that not only offer space, but also the right atmosphere. Hence the idea to create a place close to nature, evoking simple and traditional associations.

The wedding and event building called "Lubaszka" was designed in the hotel complex Rado Resort, surrounded by pine and mixed forests. This picturesque context has become a pretext to create an object open to nature, where all guests will be able to commune with it and draw energy from it.

 

The investor's goal was to build a wedding and event facility with a convivial atmosphere, but in a modern standard. At first glance, the shape of the building resembles the form of a barn. It is a recently fashionable trend that evokes the traditional and simple character of buildings. The wooden finish of the building made of siberian larch shows respect for the surroundings and emphasizes its natural, somewhat rural character. In the company of the surrounding forests, it seems as if the building has been here forever.

 

Large-format glazing reveal the interior of the main functional parts of the building. From the outside, they lead in an intuitive way to individual spaces in object, while from the inside, they allow the user to stay in constant contact with the surroundings. In addition, large glass panes reflect the natural forest surroundings and the blue of the sky, thus giving the impression that the building blends with them into one whole.

 

The building is a complex of 4 interconnected barns of different sizes. Their size and shape follow their internal function. The barns are covered with gable roofs finished with a seam sheet and are connected with each other by a gentle passage in the form of a flat roof. The main entrances are accentuated with dynamic cutouts in the body of the building and contrasting colors. The functional program of the facility includes the main banquet hall (can be divided into two), two spacious lobbies, toilet complexes, cloakrooms, a playroom for children, an all-year-round bar, an outdoor grill-bar and full catering facilities to support the banquet hall. In this object can be accommodated up to 300 people for a ceremony. The main banquet hall is built as multipurpose wooden-space equipped with lighting and sound, and have the flexibility to accommodate a range of settings and events.

 

The interior design of the building strictly refers to the forest context and nature of the services. In the main banquet hall, there is an exposed wooden roof truss made in the technology of glued wood (CLT). Wooden and stone finishes combined with large glazed windows facing the forest create a unique and intimate atmosphere that will be remembered by guests for a long time. An additional elegance is added to solid wood and metal furniture, industrial lighting and hand-formed tiles.

Project Credits
General architect
Products used in this project
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More