White Balance

White Balance

Architect
AT DESIGN
Location
Dali, Yunnan, China | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
Ye Song, Hanmo Vision

White Balance

AT DESIGN as Architects

"A water around the Cang Mountain Cang Mountain embraces the ancient city "

The ancient city of Dali is located under the Cangshan Mountains and adjacent to the Erhai Lake. It is surrounded by the beautiful scenery of the mountains and the sea, making this city full of unique cultural customs. The person in charge, Su Su, is a native of the Bai ethnic group. He is rooted here and has a deep love for this land. Therefore, the designer Shen Mo and Zhang Jianyong are specially invited to jointly create a designer hotel full of feelings.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

BALANCE

After analyzing the original structural model, the designer disassembled and reorganized it to generate a new volume structure. According to the function of the floor, the underground parking lot, basement, public space, guest room and roof garden are planned. The hotel is named White Balance, which means to follow the balance and tacit understanding with nature. Architecture and nature coexist and grow freely in this space.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The facade of the building is wrapped in white paint and decorated with grilles, which complements the beautiful scenery of Cangshan not far away, like a piece of snow falling from Cangshan.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The designer visited the local culture and environment and found that there are scattered alleys in the ancient city, and every household has a wall in the courtyard. Therefore, the original entrance was changed to a side entry method, which increased the sense of ceremony of entering the house.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

NEW&OLD

The concept of "One water surrounds Cangshan Mountain and Cangshan Mountain embraces the ancient city" has always run through the entire building. The water system on the roof flows to the courtyard and the basement, as if melting snow nourishes the land.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The dry landscape has turned into another image of mountains and seas, echoing the existence of Cangshan and Erhai, as if it is the spiritual belief of the local people, and feel all the gifts from nature. The ancient tea trees in the courtyard have a long history, with a history of three hundred years, and they collide with the modern design to give birth to new life.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

A piece of waterscape, dead wood and stones create a scene of "Erhai Lake", light and shadow splashing down the water surface, the original boring basement adds a touch of agility.

Walking in the open first floor space, guests can freely shuttle through various areas such as cafes and book bars. Through the large floor-to-ceiling glass, dialogue with the street scene.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The western-style fireplace at the corner is combined with old wooden beams, and the kerosene lamp is just right for decoration. The modern lifestyle collides with the local culture. Modern young people have a new understanding of national culture

Tie-dyeing is a characteristic craft in Yunnan. The implantation of this pure blue in the space creates a new chemical reaction with the space.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The space is not only used as a rest, but the designer hopes to exhibit local art here to show the diversity of national culture. The colorful costumes of ethnic minorities and their singing and dancing personality are shown here one by one. The black three-dimensional volume in the space represents the steep snow-capped mountains standing in front of the eyes, while the colorful paintings represent the romance and mystery of the southern part of the colorful clouds.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

Pu'er tea is one of the characteristic representatives of Yunnan. As a fermented tea, the designer mainly uses dark colors in the tea room. It contrasts with the white moon installation on the wall. Facing the Cangshan Mountain in the distance, taste the local Pu'er tea and feel the unique cultural experience.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The staircase connects the direction of the flow of guests in the space, and the glass skylight allows the blue sky and white clouds of Dali to reflect into the room. Natural light is the best design without the decoration of lights.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

PAINTING

Ten guest rooms are integrated with local elements, tie-dyeing craftsmanship, snow mountain scenery, karst caves and other landscapes. Let the indoor and outdoor talk to each other.

The windows are like a magnificent picture scroll, looking at the natural beauty in the distance, feeling the satisfaction and happiness of the moment.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

Each guest room has an exclusive color temperature number as its name, and the color temperature number is used to convey the brand connotation of white balance.

Beige paint collides with the volume of blue texture. Blue is a traditional dye and the color of the sky and the sea, encompassing all things in the world.

Through the arched structure design, the designer integrates the unique karst cave landscape in Yunnan into the interior, and the interlacing of light and shadow adds the beauty of time.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The round hollow shape is topped with a yellow light strip, which simulates the soft light of the moon, and the space becomes more vivid and interesting.

The stone-textured wall enriches the level of the space and enhances the original and natural texture.

The three-story landscape room is designed with large floor-to-ceiling glass, you can see the beauty of Cangshan in the distance, and the outdoor balcony is closer to nature.

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

The bathtub is facing the large floor-to-ceiling glass, so you can enjoy the lifestyle gifted by nature. Old wooden beams traverse between the building blocks, creating a new cultural exchange.

The designer uses white balance to create a lifestyle suitable for the local area, hoping that travelers can stop here and experience the peaceful time that belongs to Dali in another way.

- The sun is on the mountain, the sea is in balance

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision

Team:

Architects: AT DESIGN

Design: Hangzhou Shishang Architecture & Space Design Office

Case Design: Shen Mo, Zhang Jianyong

Light Design: Lehan Lighting Engineering

Photographer: Ye Song, Hanmo Vision

photo_credit Ye Song, Hanmo Vision
Ye Song, Hanmo Vision
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
StoolsDuravit
StopcockAXOR
BathtubP&G
MattressSealy
Product Spec Sheet
Stools
by Duravit
Stopcock
by AXOR
Bathtub
by P&G
Mattress
by Sealy
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More