White House

White House

Architect
LE STUDIO / Pierre-Antoine Compain
Location
La Rochelle, France | View Map
Project Year
2016
Category
Private Houses
Arthur Pequin
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LightingMartinelli Luce
SkylightVelux
VELUX modular skylight system
LightingFlos
Stairs and full-height atriumCORIAN® Design
Wooden FloorTarkett
LightingErco

Product Spec Sheet
Skylight
VELUX modular skylight system by Velux
Lighting
by Flos
Stairs and full-height atrium
Wooden Floor
by Tarkett
Lighting
by Erco

White House

LE STUDIO / Pierre-Antoine Compain as Architects

The renovation of a residence in la rochelle, france results in the open and luminous ‘white house’, designed by le studio pierre antoin compain. the scheme is organized around a full-height atrium, located beneath a large roof window, which allows light to flow into each of the four floors. glass partitions and white floors in this inner void promote illumination, while promoting an overall openness both in vertical and horizontal axes. small pods extend into the central space to create areas scaled for individual use, including a computer station and reading nook.

photo_credit Arthur Pequin
Arthur Pequin
photo_credit Arthur Pequin
Arthur Pequin

Material Used :
1. Stairs and full-height atrium / Corian

photo_credit Arthur Pequin
Arthur Pequin
photo_credit Arthur Pequin
Arthur Pequin

Read story in Français

Project Credits
Products used in this project
Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More