Working outside the box

Working outside the box

Architect
Shira Lavi BD
Location
Raänana, Israel | View Map
Project Year
2019
Category
Offices

Working outside the box

Shira Lavi BD as Architects

The rooftop area adjacent to the company's offices, located in Raanana extends over an area of more than 900 sqm. The open area stood for years empty without the use and functioned as a technical area only.

 

 The idea was to build an extension to the office in the open air, a sort of "escape area" that would provide a space for a short coffee break, for informal work meetings

 gatherings and events even after working hours and specially to break away from the standard office space and enjoy the wonderful weather in our area during most of the day.

 

 The project had a rough budget, so we chose simple and basic materials with relatively low cost, some of which are even recycled. The selected plants match the weather conditions in the region, the amount of wind and the sun in the area.

 

 The roof area is divided into two parts. The private part- for office employees only extends over an area of 300 sqm. The public part- for all the people that work in the building. In the private area, a pergola was built which part of it is open to the sky and partly closed by wooden beams that were installed in an angle to soften the direct sunlight that enters through the beams.

 

 For the flooring of the private area, we chose ipe outdoor decking. The area is bounded by a fence built of wooden stripes and iron nets that have been welded for the purpose of growing the climber plant that is supposed to wrap the site.

 

In the public area, a layer of gravel stones made of concrete waste and stones were generously scattered on the floor, in 10 Plastic containers, we plant different trees that also forming a backdrop from the office windows.

In the private area, there are several seating options, a hammock and a landscape overlooking the east of the Shomron Mountains.

There's a building next to the roof that gives shade on the hottest summer days during peak hours. The selected furniture is durable in all weather and is easy to clean and maintenance.

The final combination of the open landscape, the simple materials, the plants, the varied and comfortable furniture for sitting create together a successful "escape space" in the middle of

a working day and an inviting area for events that are used most months of the year.

The rooftop area adjacent to the company's offices, located in Raanana extends over an area of more than 900 sqm. The open area stood for years empty without the use and functioned as a technical area only.

 

 The idea was to build an extension to the office in the open air, a sort of "escape area" that would provide a space for a short coffee break, for informal work meetings

 gatherings and events even after working hours and specially to break away from the standard office space and enjoy the wonderful weather in our area during most of the day.

 

 The project had a rough budget, so we chose simple and basic materials with relatively low cost, some of which are even recycled. The selected plants match the weather conditions in the region, the amount of wind and the sun in the area.

 

 The roof area is divided into two parts. The private part- for office employees only extends over an area of 300 sqm. The public part- for all the people that work in the building. In the private area, a pergola was built which part of it is open to the sky and partly closed by wooden beams that were installed in an angle to soften the direct sunlight that enters through the beams.

 

 For the flooring of the private area, we chose ipe outdoor decking. The area is bounded by a fence built of wooden stripes and iron nets that have been welded for the purpose of growing the climber plant that is supposed to wrap the site.

 

In the public area, a layer of gravel stones made of concrete waste and stones were generously scattered on the floor, in 10 Plastic containers, we plant different trees that also forming a backdrop from the office windows.

In the private area, there are several seating options, a hammock and a landscape overlooking the east of the Shomron Mountains.

There's a building next to the roof that gives shade on the hottest summer days during peak hours. The selected furniture is durable in all weather and is easy to clean and maintenance.

The final combination of the open landscape, the simple materials, the plants, the varied and comfortable furniture for sitting create together a successful "escape space" in the middle of

a working day and an inviting area for events that are used most months of the year.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersVondom
Product Spec Sheet
Manufacturers
by Vondom
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More