XXL'S HOUSE

XXL'S HOUSE

Architect
Brengues Le Pavec Architectes
Location
France | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
RBrengues Photo
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Aluminium WindowsHYLINE
Pool ChairsVaraschin
Dining TableKnoll
Saarinen Dining Table
Vegetalized RoofSoprema
SOPRANATURE® series
Interior LightingL&L Luce&Light
Interior LightingFlos

Product Spec Sheet
Aluminium Windows
Pool Chairs
Dining Table
Saarinen Dining Table by Knoll
Vegetalized Roof
SOPRANATURE® series by Soprema
Interior Lighting
Interior Lighting
by Flos

XXL'S HOUSE

Brengues Le Pavec Architectes as Architects

Composed of three levels, it is the superposition of volumes governed by sets of directions that define the XXL house.

photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo
photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo

The first level houses the garage and the guest suites. This garden level is drawn by the extension of the access road and the forecourt. Clad in natural stone, it is the base of the house on which rest the other levels following a directional logic defined by the choice of views over the landscape.

photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo
photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo

The main level is cantilevered, sheltering the terrace of the guest suites on the ground floor. This level is characterized by its transparency. The very long linear glazing of the living room opens onto the terrace which becomes a belvedere. The kitchen is part of a glass cube with always this desire to live outside while being sheltered.

photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo
photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo

Inside, we find on the ground the stone present on the outside. From the entrance, an elevator serves the different floors from the garage. In the middle of the living room, a fireplace defines the living room from that of the dining area.
The last level is intended for the bedrooms, each equipped with a bathroom and a terrace.

photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo

Team:

Architects: Brengues Le Pavec Architectes

Photographer: RBrengues Photo

photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo

Materials Used:

Facade Cladding: concrete and plaster

Flooring: stone floor

Doors: custom wood door, ATELIER BERTOLI

Windows: aluminum window, HYLINE

Roofing: vegetalized roof, SOPRANATURE

Interior lighting: NEMO,  FLOS, VIBIA, TOM DIXON, SIMES, LUCE AND LIGHT,

PURALUCE, WEVER & DUCRE, OTY LIGHT, KARMAN LIGHTING

Interior Furniture:

BOFFI (kitchen, bedroom master & bathroom master),

POLIFORM (living-room & bedroom fournitures, dressing),

KNOLL TUPIP (table), GUBI (chair), DEJA FLOOR (rug)

Exterior Furniture:

VARASCHIN (pool chair), FERMOB (table), PAOLA LENTI (pouf), POTERIE RAVEL

Other:

IDEA GROUP (sanitary), TREEMME (faucets)

photo_credit RBrengues Photo
RBrengues Photo

Read story in FrançaisItalianoDeutschEspañol and Português

Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architects revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architects renovated an old factory building for an ind... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More