A pool

An overview of projects, products and exclusive articles about a pool

Project • By Clear LightingHotels

Indian Hotel

Designing a lighting fountain could be tricky as there is so much at play that could spoil the overall landscape. In an Indian hotel, the waterproof Flexglo™ F22 flexible lights transform its water fountain into a dramatic nighttime focal point.  The position of the light either breaks or makes the mood of the space. The Clear luminaires and connections are properly sealed and watertight. Instead of submerging the LEDs, the designer decided to mount them below the pedestal and the sides of the staircases. This well thought placement pays dividends because the water fountain turns out soothing visually, allowing people from all directions to get the optimal visual effects of the water feature. More

Project • By GUILLEM CARRERA arquitectePrivate Houses

CASA PR

The house is located in a slopy terrain which has the virtue to be localised in a fairly high topographic altitude, due to this, with visual orientation to the litoral mountain range, the urban center and the sea. It also takes part in the formation of Vallpineda residential area, one of the first urbanisations that were developed in the city of Sitges. Jose Hevia Jose Hevia Not only the initial observation of the site revealed that the original topography of the empty plots had been modificated notoriously in the past, but also they had been disagreed with the urbanistic regulations about the land movements that were allowed to do. In fact, both neighboor’s adjacent plots had land increseaments because it was wanted to hav... More

Project • By Clear LightingSwimming Pools

Hyde 13

This is a fountain project. More
We wanted to achieve the maximum presence of nature in the bathroom area
The main square of the hotel
We wanted to make some areas of the hotel more monumental
Mutis hotel room is a combination of Asian and minimalist direction which includes expressive textures and custom details
The bedroom and bathroom area is separated by a glass partition

Project • By 279 concept studioHotels

The Mutis hotel with Japanese aesthetics

The concept hotel "Mutis" located in Indonesia. This project represents our search for combinations of different stylistic directions. We experimented a lot with geometric shapes, materials and furniture. Caption Caption Project concept creation took about 2 months.One of the ideas of this project was to give people the opportunity to feel like a part of nature through location, natural materials, colors, art objects and interaction of plants with interior and architecture.We used artistic plaster in the interior, polished concrete on the floor, custom metal and wood panels on the walls. Caption Caption More

Project • By uc21 architectsPrivate Houses

CANTILEVER HOUSE

The Project is located in Mosha, Damavand, 60 Km from Tehran at 2400 meters altitude and we have very strong winter. Mohammad Hassan Ettefagh The land area is about 600 m2 with dimensions of 30 x 20 meters and a slope of 20%. According to the following expression we confronted with such a difficult circumstance and trying to do our best to get the advantage of available spaces and land in order to meet the client demands. Due to this description, we decided to divide the land in 3 parts: the biggest one located in the north of the land for locate the building in where there is the relevant road. The second part is used for the outdoor entertainment activities and the third part will be the green area of the lot.  Mohammad Hass... More

Project • By Clear LightingSwimming Pools

Kuwait Pool

Flexglo™ F22 PVC type is superb for pool lighting since it's chlorine-resistant and allows for homogenous and continuous illumination. Chosen as the bordering light no matter around the pool or stairs nearby, thanks to the feature of flexibility, they can always merge to the environment harmoniously and make the design more elegant without compromise on safety. It's reliable for long-term submersible use complying with the stringent underwater standard UL676. More

Project • By Enric Rojo ArquitecturaResidential Landscape

Adequate garden and pool ALE

The client required an aesthetic and use change of the current garden and the incorporation of a swimming pool. The strategy is to understand the garden with an ‘outside room of the house’. The aesthetic and functional change involves the redesign of the space and the choice of appropriate materials for different uses. For the pool area, we bet on working the pavements and the bench with clay materials that provide naturalness and consistency. The perimeter vegetation surrounds the garden, giving a visual richness that is enhanced by the variation in height and volume of the different species planted in order to control the views with respect to the neighbors and reduce the visual impact of a perimeter fence. The incorporation... More

Project • By Georgina Wilson AssociatesPrivate Houses

Coastal Family Home

The brief: Owners Damien and Belinda Wilde wanted to create a relaxed oasis where they could both entertain and escape, but with three school-aged sons practicality was also a priority. The architect's solution was to create a series of terraces and rooms that can be used for socialising or retreat. This resort-like configuration means teenagers can throw a pool party while Mum reads a book and Dad has a beer with a friend, all within their own spaces. "We never feel like we're living on top of each other," says Belinda.   Significant changes to the home: - A small series of rooms set back from the view was transformed into an open-plan kitchen, living and dining area that makes the most of the harbour aspect and is flooded with na... More

Project • By Black RabbitPrivate Houses

Oasis 2 Residence

This luxury residence was embedded into this steep hillside to overlook Lake Travis from two confluent directions. We were challenged to create views through, and access to, the pool from every room on the main level. In response, we created a glass jewell box that sits on top of a concrete plinth. The main entry area is an open void that bridges the lake to the user upon immediate entry. The lower level is is comprised of four individual private suites that pierce through the concrete shell to accommodate lake views.   More

Project • By mode:lina™Private Houses

Slab House

Slab House project came into existence in the suburbs of Poznań on one of many hills surrounding the city. It was not an easy task - architects from mode:lina™ had to inscribe the building’s form into all too steep hill’s slope. As it turned out, the solution was, unexpectedly, childishly easy - recreate LEGO, it’s idea and turn it into reality. Three storeys of the building were separated from one another with even slabs that resemble childrens’ favourite blocks’ construction panels. On the base floor there's a more technical part of the house, along with a garage. This level was covered with constructive slab, allowing for flexibility of upper level planning. The 1st floor has been divided into 5 cubi... More

Project • By line+Swimming Pools

Jiunvfeng Bubble Pool on Mount Tai

“Leaning on the edge of the cliff, overlooking in all directions, enjoying the heavenly leisure.” In Li Bai’s verses, Mount Tai, the chief of the Five Sacred Mountains, breathed the air of the world and accommodated the most beautiful scenery of all. Faced with the ancient strata that have undergone 3 billion years of evolution, human beings are as small as a drop in the ocean, and how buildings, the habitat of human beings, will be integrated into the natural order?   Project Background   Jiunvfeng Bubble Pool is located in Dongximen Village, Tai’an, Shandong, a typical mountain village in northern China, occupying the natural beauty of the surrounding area of Mount Tai. However, due to the loss of nat... More

Project • By Herriot Melhuish O’Neill ArchitectsHousing

Waikanae House II

Sustainability was a primary focus in the design of this three-bedroom, cedar home.  With views to the western slopes of the Tararua range, natural ventilation and solar gains are maximised - the open fire and wood burner are all that's required for winter heating. The design also facilitates future photovoltaic power generation. Caption Created as a low, horizontal form that follows the contours of the hill, the home was constructed in two stages. The garage was built first to provide weekend accommodation while the property was established with native trees. The main house and swimming pool were the second stage.  Caption "This house, clad in a linear cedar and macrocarpa screen, opens up to sun and views on the hill... More

Project • By Gianluca D'EpiroPrivate Houses

myplace

all  I want : easy, clear, concrete, wood, nature, basketball court, books More

Project • By Philipp ArchitektenNurse Housing

Villa von osee

Towards the end of a park of an old villa above Lake Starnberg, the design of Villa von Osee is a modern yet harmonious counterpoint. A tailor-made home for a family with two sons and not to forget their dog.On the rather narrow and elongated hillside property, architect Anna Philipp designed a building in the form of two L-angles set against each other to create two attractive but functionally very different exterior spaces.On the one hand, an entrance courtyard is created which, with its wooden slats set on a shadow joint, provides protection from glimpses and at the same time gives all visitors a friendly welcome via the warm wooden surfaces. The water-bound entrance courtyard with a central tree forms a beautiful transition via its mate... More

Project • By MESURAParks/Gardens

Castillo de Peratallada

A garden out of carved stone In Peratallada, an awesome village in the region of the Baix Empordà, a project of the Architecture Studio MESURA has changed the landscape of the area. Peratallada, whose name means “carved stone”, is one of the most special medieval settlements in the country, with a splendid castle formed by several buildings with a common courtyard. MESURA is commissioned to build a garden with terrace for a timid and camouflaged holiday resort, a quiet place for body and mind. The categorical respect to the history of the place and the use of local materials are the starting point of a project which suggests the use of the existing water tank (and its three levels) as ball-and-socket joint to save a complex topography.... More