Administration

An overview of projects, products and exclusive articles about administration

Project • By Mathews + Associates ArchitectsUniversities

Administration building for NWU Vaal Campus

A new administration building for one of the three North-West University’s campuses, the NWU Vaal Campus was designed by award winning firm Mathews and Associates Architects. The campus had served as a satellite campus but with a growing student population the campus is expanding. Lead architect Pieter Mathews and his team made some master plan suggestions which will be implemented in phases, the first being the new administration building. Pieter Mathews The new administration building is located at the entrance to the campus to serve as a landmark building, a first point of call for the visitors. Two tall, branded towers ushers them closer.  Pieter Mathews The client had a very pragmatic brief, dictated by the norms... More

Project • By CCHEOffices

Siège Suisse DOKA

This building is the first landmark of the district and is part of the development of the Niederhasli station area. It will create the link between the industrial area with its production and storage halls and a future residential area. Designed by CCHE, this building offers its users two office floors (1st and 2nd floor) as well as common and public areas on the first floor with a restaurant for all DOKA employees, a training center equipped with a conference room as well as the exhibition hall open on all three levels. The fifth roof façade is completely equipped with photovoltaic panels to cover the energy needs of the building and part of the DOKA production site. More

Project • By CCHEOffices

Incyte Biosciences International

The building that housed the Pastagala factory in Morges was converted into an administrative building intended to lodge the European headquarters of Incyte Biosciences International. Vincent Jendly CCHE, in charge of the interior transformation of the approximately 10,000 m2 surface area, has developed a project that preserves the industrial memory of the place and favours clarity and transparency. This project is part of the transformation of the shell of the building and the site jointly carried out by Tribu Architecture and CCHE. Vincent Jendly The desire to preserve the memory of the building is present throughout the development of the project, from the choice of materials to the integration of the technique, with visible... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerOffices

Via Donau Administration

The long, one-story structure perfectly and naturally merges into the existing ensemble on the banks of the Danube. Yet it successfully redefines the place, recharges it and provides it with a new unique identity. Floating on a “high-water platform”, its subtle elegance radiates far into the river basin and reflects the interplay between longitudinal wood volumes and transversed rural massive buildings. Bruno Klomfar Bruno Klomfar The roof gable is slightly tilted and lifted to underline the main entrance accessible by ramps. The foyer and the multifunctional seating room are connected to the front terrace to be clearly visible and enhanced to high quality spaces. The wide vertical wooden lamellas to the Danube underl... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerOffices

Wiebeba Administration

The cubic administration building with its asymmetrically cut windows sets a landmark for the site of the hardwood sawmill Wibeba Holz in Wieselburg. With its eye-catching appearance, the small cube can assert itself against the large neighboring industrial buildings and at the same time blends harmoniously into its environment with loosely built up single-family houses. Bruno Klomfar The conceptual idea is based on the requirements of the room program, which in addition to offices also includes specific facilities such as training, recreation and presentation rooms. Due to the split-level typology, each floor is raised by half a story creating elevated rooms according to use. The asymmetrical central access core, which serves as a su... More

Project • By Architects for UrbanityCommunity Centres

Elefsina Administration & Services Building, Greec

The proposal for the new office building of P.E.D.A. is based on a radial volumetric configuration that creates a large central space in the heart of the building, which expresses the notion of the common, condenses all public services and facilitates the orientation of the visitors. The central space becomes a catalyst and the reference point of six linear building extensions that shelter an independent service on each floor. Therefore the building functions as a unified organism that however allows autonomy to each of its departments. Moreover, such a typological proposal overcomes the usual long corridors of office buildings and fragments its large scale into human proportions. On the street level, the visitors cannot have an overview of... More

Project • By Tolga ArchitectsOffices

Baku Bus Station 2

The project, which is the continuation of Baku Bus 1, is built near Baku Olympic Stadium. The entire city’s public transport network is provided by this institution. Our design, which has a total project area of 77 000 sqm, includes management building, facilities for drivers, workshop building, car wash building and training building. Revaluation of the existing idle area provides the sustainability of the city. The main idea of the project is build a contemporary glass facade according to Olimpic Games’s spirit which is parallel to the motorway passing by. And this facade reflects view of who passing this way. Therefore, a set indicating the boundary between the road and the field will be taken and a total front façade will be formed. Thi... More

Project • By Tolga ArchitectsOffices

Baku Bus Station 1

The project, which took place in Baku, the capital city of Azerbaijan, is designed for managing and maintaining city buses in Baku. The entire city’s public transport network is provided by this institution. Our design, which has a total project area of 158 000 sqm, includes management building, facilities for drivers, workshop building, car wash building and training building. The project’s point of origin is parallel to the motorway passing by, a shield wall extending along the structure, and this shield is a structure located behind the wall. In this view, a set indicating the boundary between the road and the field will be taken and a total front façade will be formed. This facade adds value to the structure of the institution. More