Appartement

An overview of projects, products and exclusive articles about appartement

Project • By BezmirnoApartments

Fog

FOG is about the purity of the contemporary interior, about style and eternity, about trend and comfort. A project in which we wanted to try something new, enjoying simplicity and creating harmony, working with materials and light. Caption Caption Minimalism, which stands out with modern details, natural materials – gives the apartment a general atmosphere. FOG is exactly the case when we poetize comfort, using not words but solutions and practicality. Caption Caption From the very entrance to the apartment, we are immersed in the basic concept. The common space for several functional zones was created by the feeling of “fresh air” and the opportunity to “breathe freely”. Several shades of... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerOffices

DU Office Flachgasse – Apartments

The former factory of metal objects Grünwald, built in 1907, was first transformed into a designer furniture store by Matthäus Jiszda in 1981. The building was once again restructured to house the offices of the Viennese branch of Dietrich | Untertrifaller. It has also been enhanced by two floors to offer a penthouse and two spacious apartments. Bruno Klomfar Bruno Klomfar The alignment recess is due to the load distribution of the cross-laminated beam-to-wall structure. The plan of the apartments adapts to these structural constraints and takes advantage of them: the supports on the central supporting wall and on the existing dividing walls allow clearing free levels as well as large windows on all the west facade of t... More

Project • By CCHEApartments

Les Planches

The main goal of this invitation-only competition, organised by GeFiswiss, is to propose a new district in Epalinges, a multi-family housing based on a harmonious relationship with the environment and adapting to the futur residents, both in terms of form of implantation and the determination of outdoor spaces. CCHE CCHE CCHE More

Project • By CCHEApartments

Quartier résidentiel Bussigny

The disused Kindlimann site is now in a high-density mixed residential area with a population of about 800 people. It has direct access to the Bussigny train station and is therefore part of the Lausanne conurbation, a strong driving force for development. CCHE The main challenge of the project lies in the transformation of an industrial wasteland into a quality urban area uniting the proposed density, a lever for affordable rents, with a harmonious social mix. Lausanne's influence is leading to a change in lifestyles and causing a profound cultural transformation of the place. CCHE The island provides the best possible protection for human beings from railway and industrial noise pollution. However, the project in Bussigny is m... More

Project • By CCHEApartments

Aux Acacias

In the context of a call for tenders for total contractor and architecture, CCHE was designated, together with the architectural firm Magizan and the total enterprise Losinger Marazzi, as the winner. Whether you cross the Acacia Bridge or come from the Etoile district, you will end up on one of the major pieces of the future Geneva metropolis. CCHE Positioned as a new urban landmark on the Route des Acacias on the Arve side, the "Aux Acacias" project constitutes a link between different urban fabrics while giving a subtle volumetric resonance. Attentive to the creation of a green and fresh setting in the heart of the city, the project develops in its heart a green square planted with major trees and green terraces on the floors, vis... More

Project • By CCHEApartments

Q11

The three housing buildings on Chemin du Chêne are organized around a tree-lined courtyard. A real haven of peace contrasting with the industrial context of the south of Renens, it offers a place of sharing and relaxation for the inhabitants with its adjoining common room. The three covered passages animated by the windows of the community laundry-lounges mark the entrances to the main building and allow access to the two similar buildings located in the courtyard. These are organized by distributive corridors, favoring the exchange of inhabitants. The diversity of the 175 apartments in terms of size and typology (through-houses, duplexes with workshops, LUPs, apartments on corridors) favors a social and intergenerational mix. Resolu... More

Project • By CCHEApartments

La Toula

The city of Bulle and the Mobilière have carried out a parallel study mandate for the development of the Toula site, the last unbuilt site bordering the old town. It is qualified by its location at the crossroads between the old town, the new railway station of Bulle and the commercial zone to the north. The project was selected for its urban approach, its relationship to the landscape environment of the region and its integration into the built environment. Hiris Images The "A la Croisée des Chemins" project is integrated in a complementarity between the lively street of the city center which animates the district and the more intimate spaces of an inhabited district. Indeed, two urban spaces are defined, the square an... More

Project • By CCHEApartments

Les terrasses du Bois de Chênes

This project of 4 Minergie apartment buildings is located on a steeply sloping site with an optimal orientation and view. The terraced construction allows each level to enjoy a breathtaking view of the Bois de Chêne, the Jura, the lake and the Alps or the 4. CCHE The sober and contemporary volumetry ensures a harmonious implantation in the ground, and the vegetated roofs are in close connection with the environment. CCHE   The vast terraces or generous balconies extending from each unit, as well as the entirely glazed facades to the south, enhance natural light and distant views. The residences are heated by air/water heat pumps. CCHE   The project was carried out by Perspectives Construction, which, as a... More

Project • By CCHEApartments

Bella Vista

To make Bella Vista an eco-district, the seven four-storey buildings will use renewable energy. CCHE The project provides for 286 apartments along with 800 m2 of commercial space to be built and aims to ensure a social and intergenerational mix with apartments designed for families, couples or singles as well as for pensioners. In addition, the housing will meet the latest Minergie criteria CCHE CCHE More

Project • By Kravchuta designResidential Landscape

STRIPE

We got a 2- room apartment of 78 square meters with a studio-kitchen. The layout was changed quite a bit. Firstly, we removed the wall between the studio-kitchen and the hallway, thus making the space more open, and increased it visually. The hallway stopped to seem narrow and a kitchen-living room became visually wider. The hallway was separated from the living room by vertical wooden slats. The second change of plan was in the home office, where we slightly increased it, at the expense of to the spacious bathroom. This let us use the space more rationally and make the office as functional as possible, accommodating a working and lounge areas. The working zone consists of a wardrobe and a desktop with an armchair and lounge area consists o... More

Project • By Studio Corbetta Architettura e DesignHousing

Residenza Mazzini

Residenza Mazzini is a new project of seven apartments in the countryside, near the famous park of Monza More

Project • By Studio Corbetta Architettura e DesignHousing

Residenza Margherita

Residenza Margherita is a new project of twenty-four apartments in the heart of the Brianza area. More

Project • By delacourt vanbeekHousing

Dorpstraat Ulvenhout

The "Markstate" plan consists of four luxury apartments and 300 m2 of retail space, which has been carefully integrated into the urban setting of Ulvenhout.The complex is divided into two main volumes of two storeys and a roof.The village character is emphasized by the two top facades and the typical roof shape (mansarde roof) The combination of the tight brick combined with a zinc roof gives the building a warm and contemporary look.Each apartment has two spacious balconies, one on the village street and one on the back. More

Project • By van Keulen Ontwerp BA register interieurarchitectuurPrivate Houses

Modern appartement in Wassenaar

An appartement in Wassenaar was a custom design for a single person household. The entire space has an open character by using ceiling-high doors an movable walls and closets. By incorporating the surrounding park, the appartement is luxurious resulting in a nice home for a single person. All rooms have a light ceiling with maximum height, hallways are darker and have lower ceilings, making the appartement clear and making sure spaces is experienced when needed. The bathroom has a teak-deck, with a personal taste for sustainable wood in the bathrooms, we created a very luxurious feel with glass mosaic tiles and Corian. The wardrobe is a semi structural implementation with sliding doors moving into the walls. Multifuncitional furniture with... More