#architecture

An overview of projects, products and exclusive articles about #architecture

Project • By bd | architectsApartments

terrace RT

Тerrace-oasis. The project is part of an apartment on the top floor of a luxury residential building. The roof terrace above the urban housing is a small place for relaxation and unloading. Caption Pergola with kitchenette and barbecue, surrounded by waterfalls and exotic vegetation. Caption The jacuzzi area has an outdoor shower to cool off after sunbathing, and the small building has a dressing room with bathroom and toilet, as well as a room for gardening, because the vegetation is completely natural. More

Project • By ENECA RenderingPrivate Houses

Family House Design

There are two storeys in the house. On the first floor there is a spacious living room with the kitchen, a bedroom, a bathroom, a wardrobe, a laundry and a technical space where all the bulky equipment is located.The stair leads to the second floor where two bedrooms, wardrobes, a bathroom and two spacious terraces from two sides of the house are located.BIM is provided. Caption Caption Caption Caption More

Project • By OVERCODE architecture urbanismePrivate Houses

SPIRAL HOUSE

Mr. « M » and family contracted the office to design their new home in a recently purchased a small site up the hill of Villejuif city (125m²), a town in the suburbs of Paris. Caption The parcel is located in a garden housing district characterized by single family homes. The terrain is south oriented, and directly accessible from the main road. The family wished for a three bedroom house, with a study area, living-dining room and a garden totalizing a built-up area of around 80m². The zone regulations allowed for a small 40% footprint of the terrain and required a pinch roof typology for the house. In order to fulfill the client’s ambitions a vertical construction was necessary due to the small parcel. Ne... More

Project • By Andrés Domínguez FotografíaPrivate Houses

Casa Patio

In Casa Patio the functions and their roofs are organized around the interior garden. In search of maximization by reaching natural light, the spaces of the house are located around an interior garden.  Caption A modern "domus" allows all environments to be arranged in the best orientations. To the north the bedrooms and the suite, to the south the service spaces: kitchen, laundry room and garage. In the center are the playroom, the interior garden and the dining room. The division between the social spaces: dining room - living room is made by placing a solid openwork volume as a stove, which does not completely block the views. Caption The hierarchy of the spaces is achieved in the movement and height of the ceilings that... More

Project • By Lang ArchitectureHousing

Hudson Woods

Hudson Woods serves as a powerful model to showcase a dialogue between the built and natural environment. These dwellings are more than just places, they are experiences shared between family, friends, and neighbors. Through connected design, nuanced attention to detail, and a commitment to sustainability, we were able to work with nature to add value and meaning to these unique residences. Matthew Williams   Caption Caption Caption Caption More

Project • By One SpaceUniversities

Student Mentoring Center & Financial Trading Lab

One Space was engaged in late 2017 by HKUST Li Shau Ki School of Business to design this two-storey Student Mentoring Centre. Graham Uden Made possible through partial funding by one of the School’s donors, the facility has been designed to support multiple modes of learning, from small group sessions to 1-2-1 mentoring. The site enjoys beautiful views across the wooded site and to the South China Sea, so we decided to exploit the pre-existing double-height lightwell adjoining the external glazed wall to build a new, open-riser, glass/timber/steel staircase to join the two floors into one use. Graham Uden The operational brief highlighted that this School of Business is as much part of the professional world as of the acad... More

Project • By One SpaceCommercial Landscape

HSBC

To mark HSBC’s 150th Anniversary in 2015, One Space in collaboration with URBIS were appointed to resolve one of the most vexing and complex design challenges to face the bank’s iconic Hong Kong headquarters building since it was completed in 1985: An holistic reimagination of HSBC Plaza, a major urban space at 1 Queen’s Road Central. One Space Occupying 475 square metres, the Plaza anchors one of the most cherished sites in Central District, connecting the city’s bustling financial district to MTR Central Station and the Star Ferries. It is a place filled with colourful history, a well-known landmark for residents and visitors alike, and is the principal accessway to both the Main Banking Hall and the Office T... More

Project • By One SpaceOffices

New York-headquartered Private Equity Firm

One Space is proud to have designed the world's largest private equity firm’s office expansion at Two IFC. Prior to our interventions, the client had undertaken only minor modifications since they took possession of 1.5 floors in this landmark, harbourfront tower upon its completion in 2003. Graham Uden The opportunity in 2019 to take up additional space would yield an aggregate of 38,000 sq ft in total, and would become a catalyst for space optimisation. Working directly with the Regional Chairman, we were briefed to establish a new workplace model capable of accommodating anticipated growth, facilitating new work-styles, and attracting & retaining the industry’s top talent. Graham Uden This transformation promp... More

Project • By One SpaceOffices

KPMG China

This ‘Big Four’ management consultancy firm selected One Space from a highly competitive field of design professionals to not only design their new offices, but to co-lead a business reengineering exercise that would establish a new ‘Workplace of the Future’ paradigm, embracing a broad spectrum of inherent workstyles already present in the organisation. We were responsible for formulating a progressive Workplace Strategy and for the full scope of Workplace Design-to-Delivery services. Graham Uden Designed to accommodate about 3,300 staff in phases across a multi-premises ‘Metroplan’ platform, the first project was completed and occupied in November 2019 over 9 floors at South Island Place, a brand n... More

Project • By ARCHFORMRestaurants

GOLDEN JET

Golden Jet Restaurant has been developed for passengers who want to spend time in a more private and elegant atmosphere. The restaurant hall is located in the cafe area, but it is raised to the podium and is divided from the main flow of passengers by the decorative facade of metal vertical bars. Area: 82 m2 Oleg Bajura Oleg Bajura Oleg Bajura Oleg Bajura Caption Caption More

Project • By Cedrus StudioApartments

Sepinoud

The northern mountains of Tehran are the natural heritage and identifying landscapes of Tehran city. In a situation where, unfortunately, the rules of construction do not support the preservation of the integrity of this heritage and allow all kinds of manipulations on its body and landscape, the responsibility of designers and builders in minimizing this harmful process will be heavier. Therefore, we tried to express our design in complete simplicity, dignity, and executive delicacy. So that, the created image is modest concerning its background mountainous and does the minimum damage to it due to the current limitations. Deed Studio Deed Studio Deed Studio Deed Studio Each floor is in the form of a box, which is surro... More

Project • By Bambook StudioPrivate Houses

Villa Serena

The clients, a couple who’s dream is to have a self-sufficient home in a tropical paradise so they can spend their holidays and eventually retire, ask us to design a Net Zero Luxury Home in the hills of Prabu, near Kuta, South Lombok.  The site has an elongated sloped shape with an East-West predominant orientation and no water provision, which provides a challenge to the architect: The views are towards the South and the morning and evening sun bring intense heat loads.  Guillermo F. Florez Given that the house must be self-sufficient the proposed layout of the house’s spaces is based on the passive design studies done by the architect: •   The living room, kitchen and the bedrooms are prote... More

Project • By Esterni ADpResidential Landscape

Giardino in Collina

Eco-sustainable garden built with naturalistic engineering feat. The difference in height between the floor of the house and the artificial lake is solved by some terraces connected by a wooden staircase. A full-bodied texture of trees and plants is inserted in order to naturally consolidate the soil with the roots and avoid landslides. More

Project • By FEDLPrivate Houses

IRITA BEACH HOUSE

This is an area of beautiful beaches near Tokyo.We were asked to build a weekend house for a young client and his partner who had long wanted to live by this beach. Kai Nakamura The main request of the clients was to have privacy as tourists pass through the area. On the other hand, they want to enjoy a relaxed life as a second home. Then they wanted to make the beach a part of their life as if it were their own garden (in fact it looks like a nice private beach). They also wanted to live there in the future, working remotely. As they had foreseen, they are already living here as their base in the midst of a global disaster. Kai Nakamura From the outside, the house looks like an urban residence, not an open-air resort, but the e... More

Project • By Regeneration Design StudioPrivate Houses

STACK

Caption   STACK is a multi-generational dwelling designed to accommodate three generations of the clients family. The principal dwelling includes the primary residence for the clients and an in-law suite on the garden level with an auxiliary dwelling in the rear yard for aging parents. These three dwellings are organized around structured outdoor spaces along the ground plane and a private roof top patio for the principal dwelling.  Caption The architecture of the building ventures to explore familiarity and comfort in its austerity, with its pure geometric forms and minimal details, inside and out. The interior spaces are adaptive for the client's lifestyle delivering functionality for daily use in its minimal bones.... More