Headquarter

An overview of projects, products and exclusive articles about headquarter

Project • By Studio 3MarkOffices

UFFICI OPERATIVI

Project for the Artea Foundation's operational headquarters. The premises are located in an early 20th century building in the centre of Cuneo. As a result of subsequent interventions, these rooms had elements that were at odds with the architecture of the time, such as the eclectic-neoclassical friezes and stuccoes at the entrance. The intention was to bring the rooms back to their original spirit, removing all inappropriate elements to create a neutral, clean, white environment in which to insert a few important elements to emphasise the environment. A kind of art gallery, where walls display the photographic works already owned by Artea Foundation. Oscar Bernelli Oscar Bernelli Oscar Bernelli   More

Project • By CCHEOffices

Siège Suisse DOKA

This building is the first landmark of the district and is part of the development of the Niederhasli station area. It will create the link between the industrial area with its production and storage halls and a future residential area. Designed by CCHE, this building offers its users two office floors (1st and 2nd floor) as well as common and public areas on the first floor with a restaurant for all DOKA employees, a training center equipped with a conference room as well as the exhibition hall open on all three levels. The fifth roof façade is completely equipped with photovoltaic panels to cover the energy needs of the building and part of the DOKA production site. More

Project • By Swap officeOffices

Arak C.E.O. Headquarter

The main challenge here was to design a space for engineers and architects to interact during the paper works and presence in the building. The vertical void defines the entrance, also forms the specific characteristics of the volume and its coherence with the city, which activates the back yard and southern part of the site. The vertical void is the negative space in the building. It organizes the interior spaces around it and creates a visual connection between all the levels. The waiting hall is one of the considerable parts of the building due to its majority of clients. Therefore its located by the entrance on the ground floor. The amphitheater, gallery, and event space are on the below Ground Floor. More

Project • By Matern ArchitektenOffices

Orga Headquarter

The building complex with a gross floor area of 35,000 m² for the ORGA card systems sees itself as a built strategy of the future-open building: Growth of the company and constant change of the working processes require a new definition of the working world.The building is located in an industrial area and describes its context itself. The staggered arrangement of the pavilions maximizes the external impact of all 850 workplaces. Group offices, meeting zones, laboratories or assembly areas can change in a team-oriented manner. The casino accentuates the green campus of the complex: its front welcomes arriving guests and forms the entrance with the entrance pavilion. Its long side forms a small square with cherry trees together with the... More

Project • By MMA ProjectsOffices

Axiom Telecom Headquarter

The design concept was to create an iconic Headquarter Building in Dubai Silicon Oasis capable of binding and representing the Brand Identity of Axiom Telecom, a leading telecommunication company in the United Arab Emirates.Axiom Telecom Headquarter is the result of the work carried out on four fundamental assumptions and their relationships: Icon and Green Building, City, Garden and Technology. Furthermore, besides the guidelines recommended by the client, were added: Impact, Presence, Recognisability and Synesthesia. The design process rotates entirely on these concepts, giving life to a massive - but at the same time suspended and balanced - building. Cement, black glass, corten, these are the three fundamental materials that have m... More

Project • By One WorksOffices

One Works Headquarters in Milan

Our exciting new Headquarters in Milan has been designed to be a creative hub for sharing ideas and knowledge in relation to architecture, urbanism and design, as well as, an incubator for young professionals.As a restored industrial complex, the huge 588 sqm workspace characterized by an imposing seven-bay barrel vault with arches and a large and bright central skylight. The office also includes a new events space for engaging the public, and the profession, through hosting a series of exhibitions, workshops and panel discussions.A NEW MODEL FOR STUDYThe new Milan headquarters expresses a real new model of study, both in space and in the organization. The office is located in via Sciesa in Milan and is conceived as a "creative lab" of 1,60... More

Project • By MMA ProjectsOffices

DarkMatter Headquarter

The project will be located in TechWadi, a new technology hub. The project will have its roots in the territory of Abu Dhabi, in the development of Sheikh Zayed City. Tech Wadi, this is the name of the area, represents a new hub where technology, sustainability, investors and companies find fertile ground for tomorrow’s economy. This is the territory where the project is born and, thanks to its substrate, it lives and moves. This area is situated along the Airport Road/Al Khaleej Al Arabi Street. Here, it will be at the heart of a network between the Abu Dhabi International Airport, Masdar City, the city center of Abu Dhabi and next to Sheik Zayed University. This project will be the new headquarter of Dark Matter, a cybersecurity comp... More

Project • By NAT OFFICE - christian gasparini architectOffices

MRPA - PA MEETING ROOMS

The project to set up meeting rooms is the first step in the architectural renovation of pa headquarter. The idea of ​​a technological implementation that can hide all the systems and equipment is experimented in the multipurpose meeting rooms dedicated to employers, customers and suppliers. The spaces have to be flexible and able to board meetings, movies, case histories’ screening and interviews. A soundproof and silk-screened glass acts as a separation between the two rooms, without loosing the perception of a wider spatiality, linked to the structural span. The classrooms may become a space for studying, reading and professional updating too.The table, by the recessed digital and electrical junction box and the lights by upwar... More

Project • By Ozer \ Urger ArchitectsOffices

METU Technocity TurkTelekom R

(Invited Competition-1st Prize)METU Technocity Campus, just like METU Campus, is a pedestrian priority campus composed of high-quality buildings standing together in an impressive landscape framed by peripheral roads. The plot for the competition of METU Technocity Turk Telecom Building is standing at the western edge of the site through the north. The site is surrounded by Technocity entrance road from the west and by typical METU landscape from east and north. The main objective of the project is to propose a building which transforms itself and its surrounding within well-designed relations with the context, to present user comfort in a sustainable environment with alternative spatial qualities.An integrated structure that reflects the c... More

Project • By C&W Design + BuildOffices

Cushman

Cushman & Wakefield expanded its Dutch headquarters in Amsterdam. In addition to the 1st and 2nd floor they also acquired the 19th and 20th floor of the UN Studio on the Zuidas in Amsterdam. As we previously designed the first two floors we were now invited to create a contemporary interior for the two top floors. Starting point was -where possible- maintain and reuse the existing lay out and materials so all floors breathe the same Cushman & Wakefield sphere.The 20th floor is labeled as a social hotspot, a multifunctional work-café. Thé place where people meet for lunch, have a coffee, gather for meetings and have their Friday afternoon drinks. It is the same floor where Cushman & Wakefield welcomes her customers. The specially... More

Project • By Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbHOffices

Post am Rochus

Timeless Architecture in Dialogue with the CitySchenker Salvi Weber and feld72 shape the new corporate headquarters of Post AG on Vienna’s Rochusmarkt. The building ensemble is a composition of the highest quality which not only skilfully combines old and new but also features contemporary interior architecture which is distinguished by the open communication areas in the offices and the design of the mall. The integration of the building into the urban context enables it to enter into dialogue with its surroundings.In 2013, Österreichische Post AG launched an open, EU-wide, two-phase, anonymous general planner competition in the search for concepts for its new corporate headquarters on Rochusmarkt. The brief included the refurbishment of e... More

Project • By FAKROOffices

Hartbex

HARTBEX, the general contractor of buildings, is the company of Polish origin with 25 years of experience. In addition to carrying out the projects across Poland, HARTBEX is active on the German market. In May 2015, the company's headquarters was moved to Rzeszow. The building where the company is situated hasbeen designed in a modern, industrial style. The most challenging task was to bring natural light to the interior of the building. For this purpose, FAKRO flat roof windows type D_F and the SLT light tunnels were used. Large-sized glazingareas provided an abundance of natural light also in rooms where it was difficult due to the location. More

Project • By Pei Cobb Freed & PartnersOffices

One La Jolla Center

The tower completes the La Jolla Center superblock, located within the San Diego area’s only master-planned live, work, learn, and play community.With a space-making design and high-quality materials, One La Jolla Center exhibits an attention to detail exceptional in an office environment. The stainless-steel-and-glass-clad unitized curtain wall system includes 10-foot floor-to-ceiling, high-performance low-E glazing, while 30-foot column spacing allows for column-free corner offices.Arriving at the main lobby via the motor court drop-off or by foot through a landscaped courtyard, occupants and visitors can easily find their way to the appropriate lift within the central elevator lobby. The state-of-the-art, 1,000-foot-per-minute elevator s... More

Project • By Executive StairsOffices

Novacolor Headquarter

No description More

Project • By Pei Cobb Freed & PartnersBanks

Minmetals Financial Center

Gently sloping facades give the South China headquarters of Minmetals, one of the world’s largest metal and mining companies, a distinctive profile in a new planned business development in Shenzhen’s Nanshan district.Along with extensively landscaped public space and other amenities, the building’s iconic design affirms its status as the area’s gateway. Resembling wind-filled sails, the arcing north and south facades are balanced by mast-like silhouettes on the other two sides, while exterior lateral bracing recalls a framework of nautical ties and battens.Four-story-high porches on the north and south lead to a generous public open space with a terraced landscape that incorporates water features and public art, integrating active uses on t... More