#house

An overview of projects, products and exclusive articles about #house

Project • By OOIIO ArchitecturePrivate Houses

QUE House

QUE House is a different home for a family that was looking for a non expensive but very expressive house. OOIIO Architecture OOIIO Architecture Team designed a this building as a shell, an envelope that creates a void inside, protecting occupants from the sun and rain. OOIIO Architecture This envelope will rise as necessary to configure two heights in the occupied day area, then it will descend one height in the occupied night area as well as the garage. The envelope extends towards the street and the patio to provide shade creating a pleasant porch facing the garden. OOIIO Architecture The interior will be functional, comfortable and reasonably priced while still using durable materials. OOIIO Architecture More

Project • By OOIIO ArchitectureApartments

Apartment Renovation in Murcia

This spacious apartment is located in a building from the 60s facing the Mediterranean Sea and the owners wanted to carry out a complete renovation project.  Javier de Paz OOIIO Architecture design team decided several strategic changes in the interior distribution, which served to ensure a better and more functional home use. Javier de Paz The real protagonists of the project are the beautiful recycled antique furniture that is distributed through the house. It was the typical dark wook furniture with shapes and dimensions from the last century, with great sentimental value for the owners. Javier de Paz Those pieces were repared and laquered in pure white, reflecting light and filling the interiors with joy and lumin... More

Project • By OOIIO ArchitecturePrivate Houses

Trillo House

Trillo House is a mix of traditon and contemporaneity for for a family that moved from Barcelona to the countryside. Caption They wanted to flee from a city life where they were no longer comfortable to a more natural and quiet location in a small village in Central Spain. Caption Trillo House looks like a strong horizontal stone prism pierced by flared concrete holes creating variety and giving strong personality to the building. Caption This stone prism is "floating" over a glass box since the ground floor façade is completely made of mirror glass, to imporve the interior-exterior spatial relationship. OOIIO Architecture The house has a very contemporary design, although its distribution around a central pat... More

Project • By OOIIO ArchitecturePrivate Houses

VAL House

This house is located on a cleary residential area, consisting of blocks of row houses, all equal and repetitive, in Madrid outskirts. Javier de Paz OOIIO Architecture Team designed this house betting on singularity, it cannot be otherwise, for breaking those repetitive chains through this small exception: VAL House, concieved as a rupture within a world of aligned shawls produced in serie. Javier de Paz The facade material is choosen to avoid repeating the brick used all around this site. The volumes are carefully composed to pop up like an interesting object on this arid landscape. Javier de Paz Interiors are functional and full of natural light. Everything is compact and thought for the client daily life, making from VA... More

Project • By OOIIO ArchitecturePrivate Houses

Velazquez House

Velazquez House is created from a composition of volumes, with gaps and holes on them to allow the natural light to get in.The house has tree heighs created for the junction of 7 prismatic volumes, all of each related with a specific  function inside.Each facade hollow or deck is strategically studied to illuminate every corner of the house with sun light, creating attractive, bright and cheerful interiors.Its clean geometry and strong presence outisde is reinforced thanks to the natural travertine cladding of the facades. Josefotoinmo OOIIO Architecture More

Project • By OOIIO ArchitecturePrivate Houses

Casa C

This great family house is located in one of the most exclusives neighborhoods in Madrid, Spain. Joao Morgado The client came to the architects with a large brief to consider in the design, including a place for a car collection, cinema, game room, interior and exterior pool, library and study room, etc. Joao Morgado His only desing condition was to get an unique house were you don´t have the feeling of live separate from the other family members when they were using another wing house. Joao Morgado This is why OOIIO Architecture design team came with the idea of create a "Swiss Army Knife" concept for this house, where every brief activity has its own place but at the same time all the spaces join together into a ce... More

Project • By OOIIO ArchitecturePrivate Houses

GAS House

The project of this house came up when the architects tried to introduce natural light everywhere in a not very big plot, in a corner between two quiet streets in a village in Central Spain.  Josefotoinmo OOIIO Architecture team located four patios, designed and strategically placed in the plot to act as four light wells, four natural ventilation distributors.  Josefotoinmo Josefotoinmo From the outside the house is discret and clean, you don´t get the perception that it has 2 floors, one of them is under the street level, to get more fresh and a easier climate control. Josefotoinmo Josefotoinmo Only once you get into the house you can discover the spatial richness and the big amount of material g... More

Project • By OOIIO ArchitectureApartments

House in a Haberdashery

New opportunities for obsolete spaces: OOIIO Architecture completes the transformation of a former Shop into an Apartment in Madrid. In just 55 m2 this colorful home concentrates what is necessary for a contemporary urban life. The rectangular space that configured the old store is now embraced by an "L" of cabinets and kitchen, in such a way that it frees the entire space, recieving inside as much natural light as possible. Some golden slats direct that light and play with privacy in the room as users need. Javier de Paz Javier de Paz Javier de Paz Javier de Paz Javier de Paz Javier de Paz Javier de Paz Javier de Paz   More

Project • By Halliday Clark ArchitectsHousing

SIRIUS

Our client purchased a small vacant tennis court plot  in Ilkley, West Yorkshire with a view to creating a stunning contemporary family home. The secluded yet compact setting flows from the main street facing the aspect back into the narrow site, with carefully arranged building mass and linked corridors allowing for protected tree roots to remain undisturbed whilst providing open views and generosity of space and light to both internal and external spaces. When complete the stunning single dwelling will enhance the location considerably and provide living space full of fine crafted detail and a real enjoyment of space. More

Project • By iraisynn attinom studioHousing

Arched residencies in Santorini island

Four autonomous summer houses will be constructed on a plot in the area of ​​Oia on the island of Thira (Santorini) in Greece. Santorini is an island in the southern Aegean sea. It is the largest island of a small, circular archipelago, and it is the remnant of a volcaniccaldera.  Caption The main objectives of the design are the protection from the northwest winds, the view towards the sea and the Mediterranean volcanic landscape, as well as the accomplishment of privacy among the residents.  Caption The rocky plot is facing north, and is exposed to the strong northwest winds that prevail in the area. The goal of the design was, through the division of the main building volume into smaller ones, to create a number of... More

Project • By OVERCODE architecture urbanismePrivate Houses

SPIRAL HOUSE

Mr. « M » and family contracted the office to design their new home in a recently purchased a small site up the hill of Villejuif city (125m²), a town in the suburbs of Paris. Caption The parcel is located in a garden housing district characterized by single family homes. The terrain is south oriented, and directly accessible from the main road. The family wished for a three bedroom house, with a study area, living-dining room and a garden totalizing a built-up area of around 80m². The zone regulations allowed for a small 40% footprint of the terrain and required a pinch roof typology for the house. In order to fulfill the client’s ambitions a vertical construction was necessary due to the small parcel. Ne... More

Project • By Andrés Domínguez FotografíaPrivate Houses

Casa Patio

In Casa Patio the functions and their roofs are organized around the interior garden. In search of maximization by reaching natural light, the spaces of the house are located around an interior garden.  Caption A modern "domus" allows all environments to be arranged in the best orientations. To the north the bedrooms and the suite, to the south the service spaces: kitchen, laundry room and garage. In the center are the playroom, the interior garden and the dining room. The division between the social spaces: dining room - living room is made by placing a solid openwork volume as a stove, which does not completely block the views. Caption The hierarchy of the spaces is achieved in the movement and height of the ceilings that... More

Project • By SpectrumPrivate Houses

Tskneti Dwelling

Located in Tskneti, near Tbilisi, the residence is implemented in an admirable natural site. One of the most concerns with the project was to scale the house and yard respecting the surrounding landscape. Set into sloping terrain, the house is arranged over a double level, with the front yard deepening as it steps down the hill. Caption Architectural SolutionThe facade is balanced with a classic finish of wood combined with local textured limestone, that gives the house its modernistic, contextual feel. The oversized terrace encourages the occupants to step outside and enjoy the breathtaking views of Tbilisi. Caption Innovative roofing technology is used at the terrace of the house, which electronically regulates the slanting a... More

Project • By ARCHITEKT TORSTEN HERRMANNPrivate Houses

Haus in Wörgl

The house is on the outskirts of Wörgl, a quiet residential area, which in recent decades is characterized by single-family house cultivations. The building regulations reduced the buildable, formerly agricultural land at a construction site with the local customary maximum size of 700 m². The two-storey building, a concrete with a solid slatted larch cladding on the upper floor is located on the eastern border due to distance to the neighbors. Two concrete angle mark the way to the entrance, which was cut as a deeper hole in the street facade and is located approximately in the middle of the house. More

Project • By ARCHITEKT TORSTEN HERRMANNPrivate Houses

Hofhaus Sebi/Niederndorf

The striking wooden structure stands on the edge of a closely parceled out new building area in Sebi. Due to a subtle hillside location through the relatively small corner property, it is easily accessible via a heavily frequented street that borders directly to the north. Adolf Bereuter In order to die in this position, the building is an introverted courtyard house with other trigger points. Adolf Bereuter The heart of the building: a protected, functional inner courtyard. Around him himself the house. Optionally, it can be made the same or closed with wooden sliding elements that can be used in the façade occupations and for homogeneous exterior views. Thus north access the opportunity to bring nature into the house on... More