Landscape

An overview of projects, products and exclusive articles about landscape
The central square is a place of attraction for the district. Various usage scenarios: fairs, flower shows, central Christmas tree. Dry fountain, places for rest, floor chess

Project • By Architectural Visualization Studio Vis-ONResidential Landscape

MOD landscape

A two-level landscaping (the second level is a stylobate) with a floating bridge, children's and sports grounds, recreation and communication areas and a central square, developed by the architectural bureau Kleinewelt Architekten, is a continuation of the general concept of the complex. Caption Caption Caption Caption More

Project • By a-designstudioPrivate Houses

Second Lane Nawala Residence

Situated in a suburban residential area in Nawala, the site setting was ideal for a close-knit family. The overall architectural design of the residence takes a modern yet humble look and feel. Spreading across 3 floor levels, the common living lounge, pantry and dining, home office, and a guest bedroom is designed on the ground floor and family member’s bedrooms with en-suite washrooms on the first. The studio space on the roof top level was exquisitely designed for indoor and outdoor entertainment. Caption The richness of the residence is brought about by the use of subtle details such as the timber wall cladding which wraps around wide bear walls which further provides the interior a warm outlook. A similar groove details has... More

Project • By Basis architectural bureauCoasts

Embankment in the Pavshinskaya Poyma

Basis studio has been working on the Pavshhinskaya Poyma embankment project for the past six years and is continually working on it. In the initial stage of the project, the studio held public hearings and worked actively with the residents of the area. Basis studio has received a lot of positive feedback from users of the public space thanks to civic engagement and the high quality of the implemented project. The architects managed to find common ground between residents and real estate developers and channel the situation in a positive direction.  Basis architectural bureau The design and functions of the embankment in Pavshinskaya Poyma are determined by the context. It is a 'buffer zone' between two large 'clusters': the dens... More

Project • By MetrostudioResidential Landscape

Chongqing MCC Tongluotai

MCC · Tongluotai is located in Tiepingshan Park, Jiangbei District, Chongqing, in the middle of Tongluoxia Mountain range and the hinterland of Liangjiang New Area, hidden in the vast forest. The project continues the regional culture for thousands of years, and  takes "simple and luxury" as the core, and pursues the idea of craftsmanship, rural, low carbon, to create a green and livable town. Linlv Linlv Linlv Our design sticks to the original forest, according to the potential of the mountain and water, to build the original forest courtyard with both ecological atmosphere and humanistic details, to interpret the aesthetic life of urban mountain residence. With the concept of "above the jungle, art and life", w... More

Project • By IND architectsMasterplans

Ecopolis on Sakhalin

The main value of the contest project is the fragile ecosystem of Sakhalin Island, where the precarious balance of geological, hydrological, and meteorological processes causes both admiration and awe. Unique in its beauty and richness, its natural features and topography, and its advantageous geopolitical location make Sakhalin, and the Ecopolis in particular, a major point on the map of Russia and the world. The Masterplan takes into account the importance of preserving the scale of the place and its unique features, while weaving the territory into the global agenda and incorporating it into global processes. Caption Caption The main value of the contest project is the fragile ecosystem of Sakhalin Island, where the precarious... More

Product • By Clear LightingAquaglo™ F22 Underwater Lighting

Aquaglo™ F22 Underwater Lighting

Aquaglo™ F22 is engineered for submersible environments indoor and outdoor, passed cyclic thermal shock, IPX8 test in house and the third-party authority's, which is qualified for 2m depth in the long run. The whole luminaries system including light body, cable, and mounting profile is UL676 certified, complying with the stringent underwater standard. In light of the above characteristics, it's more comfortable with the water features such as fountain and waterfall, or other water-related scenarios like waterpark that with less hydraulic pressure, plus, low voltage is totally safe for people to play in the water. Contact us and have a gorgeous underwater project like no others. More

Project • By Dietrich | UntertrifallerResidential Landscape

Metzgergrün Quarter

Over the next ten years, the Metzgergrün district is set to undergo a profound transformation and change into a contemporary housing estate without losing its original character. To replace the 27 row buildings from the 1950s, a modern district with about 500 new apartments and generous green areas is being built here. “This urban composition of residential courtyards, social center, high-quality and differentiated open spaces, new networks and the right connections has the potential to become a model and future-oriented quarter,” praised the jury. Dietrich Untertrifaller Manageable Neighborhoods The design arranges the apartments into six blocks, creating manageable neighborhoods. Each block combines three to four-s... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerPrivate Houses

House H, Langenzersdorf

On the eastern edge of an extremely narrow site, this two story building is settled between two single-family houses. Road side, the garage with storage room slides into the slope forming a significant, typical boundary. A lateral concrete staircase leads into a narrow path that develops the property and leads to the house. Caption Caption The basement partly sticks out of the slope, giving way to the weatherproof main entrance, guest and children’s rooms and accomodating sanitary facilities as well as cellar and building services room. A staircase leads to the spacious, light-flooded living-dining-cooking area on the first floor. From the south-facing, largely covered terrace you can reach the garden in the upper part of t... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerApartments

Warths!Ap Apartment House

The crystalline three-story structure covered in wood shingles confidently settles into the steep slope responding to the demanding topography and successfully avoiding constant problematic terrain changes. The building becomes an integral part of the wonderful alpine landscape. Thanks to the traditional, dignified façade, it perfectly blends into the soft landscape of the village. Dietrich Untertrifaller - Angela Lamprecht   Dietrich Untertrifaller - Angela Lamprecht The warm interior atmosphere is characterized by its full-surface paneling in white fir, adding to the overall coziness. The windows are set precisely and allow the guests to constantly experience the surrounding mountains and to connect to the special... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerApartments

Waldgartenstraße Residential

For this small estate in a quiet residential area loosely built up with single-family homes, we have arranged two elongated cubes slightly offset to each other. This ensures both the necessary privacy and unobstructed, wide views. To the north, an inviting, semi-public courtyard opens up the complex, while the play ground is located to the north-east, separated from the private areas. The architecture skilfully plays with the contrast of raw concrete and fine wood structure. The façade is extensively glazed, the balconies offer constructive weather protection and summer thermal insulation. The emphasis on the horizontal, the contrast between closed and open areas and the targeted use of daylight appear unobtrusively elegant. Albre... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerPrivate Houses

House P in Allgäu

On the edge of a densely built residential area in the Allgäu hills, we created a well-conceived wooden house for a variety of uses. The adjacent popular recreation and landscape conservation area prompted us to incorporate the surrounding nature into the design of the house. The new building follows the proportions of the desolate existing building from the 1960s. The staggered storey set back from the street communicates with the slope, whose original steepness we have restored. The restrained, horizontally structured architecture with a façade made of local wood blends harmoniously into the natural surroundings. Floor-to-ceiling glazing, visual axes and open living spaces that offer numerous views stage nature and bring it in... More

Project • By Dietrich | UntertrifallerPrivate Houses

House in the vineyards

The unique site of the house on a steep slope on the outskirts of Vienna captivates with a fantastic panoramic view over vineyards and local mountains to the Danube. With this in mind, we and the client pursued the goal of bringing this scenery into the house and making it a tangible experience.  Marc Lins Marc Lins Marc Lins A 36-meter-long glazed beam with an external graphite-grey steel structure floats 12 meters above the massive base, cantilevering freely. On the street side, the garage with storage and technical rooms is pushed into the slope. A staircase and an elevator provide access to the three floors. Taking the stairs, the wide overhang of the upper floor forms an inviting, covered entrance area that can als... More

Project • By MetrostudioResidential Landscape

Zhengzhou Youwell Cohesion of County

[ABOUT PROJECT] The project is located in Zhengzhou's key international cultural and creative industrial park, the Green Expo area, surrounded by the Green Expo Park, Zhongyuan Bund Park and Jialu River, forming a full ecological green envelope. The landscape design integrates the modern living concept of new Chinese humanities to create a modern and natural high-end urban garden mansion for modern city dwellers, allowing them to live in a poetic manner.   [DESIGN CONCEPT] The project respects the traditional Chinese art of enclosure and five courtyards, and at the same time integrates the modern western symbiosis of human living characteristics, carefully creating four landscape highlights: the entrance welcoming landscape, the ce... More

Project • By STGK Inc.Shops

JR Yokohama Tower

Finding your place at Yokohama stationJR Yokohama Tower is part of a reconstruction project and the landmark structure for the west exit area of Yokohama Station. It is also a lead project of "Excite Yokohama 22", the development project for the Yokohama Station area sanctioned by the city of Yokohama. With a total floor area of approximately 100,000 square meters, and a height of approximately 132 meters, it was designed as a complex facility consisting of commercial facilities, offices, and a movie theater. In 2014, we were selected through a nomination competition and were in charge of the environmental design of the exterior corridors, atrium, and rooftop garden. Yokohama Station is an "accessible" place for many people, for it is a hu... More

Project • By EGM architectsApartments

LOYD DIJKZONE

KlokGroep has commissioned 78 spacious new-build apartments on an artificial mound in the green Dike Zone along the River Waal in Nijmegen. The spacious apartments, contained in three buildings, offer space and tranquillity close to the city and panoramic views of the river and the green landscape.    Situated on a mound The complex consists of three volumes that step up in height and increase in size, creating a sense of spaciousness and openness. Similarities in design and materials ensure that the three unite to form a close-knit ensemble. The biggest and tallest building consists of six floors and, in terms of height, appears grandly imposing beside an old orchard. The other two buildings, five and four floors in height, ar... More