Officedesign

An overview of projects, products and exclusive articles about officedesign

Project • By Radical designOffices

Hight-tech office

new office area of ​​160 m230 jobsceiling height 3 meters5 functional zones Radical design   Our taskOur task was to develop an office design in a short time. The room is not large, long and elongated, with windows only on the front. Therefore, it was necessary to create a space that was as functional as possible, but saturated with light and air, in which 30 people could work comfortably. Radical design SolutionThe activity of the company is reflected in the interior through shapes and colors - the interior is inspired by modern gadgets: streamlined shapes with rounded edges, symmetry and conciseness of forms formed the basis of the design concept.The semicircular shape of the meeting room resembles headphones from a smar... More

Project • By Corporate Office SolutionsOffices

NTT Ltd

We believe that innovation comes from strong and creative communities. We joined our client NTT Ltd. in his mission to shape a workplace where culture can thrive, by creating a living and sustainable ecosystem that inspires and connects the employees, celebrates diversity, and creates moments that matter.  Sabin Prodan The workplace embodies an experience that empowers the individual and promotes local identity, while remaining consistent with the brand. Therefore, the individual became the core of our design, naturally shaping the space by bringing in the touch of urban lifestyle dynamic, local or international traveling, outdoor cultural events, and festivals.  Sabin Prodan Street art, urban events, urban dynamics, a... More

Project • By Steven Leach GroupOffices

Office Design - Agoda

Steven Leach Group was tasked with the design of the Agoda offices, a travel booking platform, located in Taipei, Taiwan. Yu-Cheng Studio Agoda, global digital platform, had recently expanded their Taipei office, designed by Steven Leach Group. Nestled in the heart of Taipei, the project was developed with a concept of origami as a touch of Taiwan culture, combined with Agoda’s colours to reflect the travel platform’s mission – hassle-free and fun. Yu-Cheng Studio Agoda’s new office is now in the Xinyi District, which comes as no surprise since this neighborhood is a unique tourism spot where fashion and culture intersects. Beyond spectacular skyscraper views of the Taipei 101, Agoda wanted a bright and o... More

Project • By LED LuksOffices

Amplifier Game Invest

Amplifier Game Invest has recently moved into bright premises in the Münchenbryggeriet, one of Stockholm's most charming buildings at Söder Mälarstrand. Part of the Embracer Group, the company develops PCs, consoles and mobile games for the global gaming market. Caption The new workplace, comprised of meeting rooms, billiard rooms, TV rooms, a lunch room, etc., offers creative meeting spaces with a cozy atmosphere, combining lighting with mixed furniture styles. Caption Lighting is based on pendant linear luminaires (ILO) with direct and indirect dimmable light, which enhances the ceiling height and creates the airy feeling of the space and is at the same time functional and flexible. On the other hand, the circul... More

Project • By IND architectsOffices

Alfa Research Center

The new project of Alfa Research Center is a space for testing and studying user experience for marketing, IT, UX-researchers. This is the third project of the bureau for Alfa-Bank: we have already created a similar space, but on a different scale – in 2013 the IT specialists’ office included an area recreating the atmosphere of the home. Alfa Research Center is a project of a new level, an island of the future, which gathered the best technologies to improve products. Dmitry Chebanenko The space offers several zones that recreate the daily reality – a subway ride, a walk down the street, a café, home, and work. The whole lab is permeated with special cameras, sensors that capture users’ facial expressio... More

Project • By MUA - Architecture & PlacemakingOffices

Booking.com Regional Office in Tbilisi

Spanning across 400 square meters, Booking.com's Tbilisi office is a vibrant workspace reflecting the spirit and values of Booking.com yet embedded in the local culture. Each space, depending on its function, is covered with the corresponding color. Booking.com's noted blue color is applied generously throughout the office, and meeting rooms are decided in red and yellow colors. Guram Kapanadze The open office concept promotes productivity and innovation among the growing and dynamic workforce. Owing to the successful layout, the office creates a positive experience, encouraging collaborative work. The program includes a kitchen, recreational area, small meeting spaces, and an entirely open working environment.  Guram Kapanadz... More

Project • By Lang ArchitectureOffices

Vault Partners

Vault Partners reimagines a 1950’s duplex as an office for a hedge fund. A 5,000 square foot office duplex penthouse with a 1,000 square foot terrace renovated as an office space for a hedge fund. The spatial sensibility and material selection were established by the 1950’s building, combined with the client’s vision, sophistication and extensive art collection. The terrace was designed in collaboration with David Kelly of Rees Roberts + Partners. Travertine slab walls and terrazzo floors define the entry, where a delicate steel and glass spiral stair leads to private office space above. Lang Architecture Lang Architecture An open work space is both warm, with walnut flooring and stunning views into mid-town Ma... More

Project • By asap/ adam sokol architecture practiceOffices

Arbeit

This project was a conversion of an existing garage into the new home of a startup software company.  Designed around a set of OSB-clad boxes, the design plays with solid and void, with the boxes forming an irregular composition in the main garage workspace, but resolving in an ordered, formal elevation in the adjacent workroom.  Color animates the spaces, creating a playful contrast with the white and neutral palette of the open areas. KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH KIM SMITH     More

Project • By ArtystryOffices

Sapling Creations

What was the brief?A sanctuary for productivity, Cyber Park Calicut is an IT hub with parted by small difference conceptualized spaces.  Sapling Creations was small space at their; the 2,300sqft workspace takes advantage of the openness by revealing the lush vegetation for views with a feel-good atmosphere that explore the space. justin_sebastian_photography Sapling is renowned for a delicate use of tactility and color, the interior features a warm, pastel color palette enhanced by precious natural material. Other than pastel colors a bright yellow and orange has been used in particular places for a vibrant feel.   The office design also factors in position of the sun, designed in such a way that sunlight can be maximum... More

Project • By Lab4 ArchitectsOffices

Moustakas Accounting Offices

The project deals with the redesign of a rectangular floor plan of 150 square meters, in the center of Alexandria city in Greece, in order to house an accounting company’s new offices. The design and construction were undertaken by Lab4 architects and PMG Engineers. Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr The total area is divided into subspaces which include a reception room, two director offices, an employee’s room as well as a meeting room. The floor plan is completed with the auxiliary spaces which include a kitchen, a WC as well as a storage room. The basic design parameter is the open plan, with the aim of the unimpeded flow of natural light with... More

Project • By ArchitectsatWorkOffices

Engineer's Station

Project Name: Engineer’s Station   The 329 sqft carpet area comprises of a engineering office with integrated material palate and urbane interior. Exposed wall textures with highlighting wooden panel running across the wall gives a symbolic element to the space. The functional separation is provided by glass partition enabling visual comfort and synthesis of aesthetic details. Fundamental concept is to incorporate the site components in design visuals and bring liveliness to the function. Client being engineer, I- girder is used to support the directors table in uplifting the structure and bringing raw contemporary look to the furniture. A rare view of tmt bar ceiling with wood is complementing the corten steel partition over... More

Project • By Studio 91 architectsOffices

R.A.C. IT Office

Designed by Interior designer Kapil Menda and Ar. Nemish Shah of Studio 91 Architects, Mumbai, this 1550 sq. ft. office based in a commercial complex of Vile Parle, Mumbai is for RAC IT Solutions Company. A collaborative hub in the heart of the city, the space enhances their dynamic culture. The design eliminates physical barriers between teams to foster connectivity just as the company eliminates barriers to economic opportunity. Exposed ceiling and big suspended lights, oversized black metal clock adds to the industrial character, which was emphasized by leading all installations in a visible, thoughtful way. RAC Company has shared with us their desire to create an equal and open workspace that can express their culture and engage not on... More

Project • By A&M ARCHITECTSOffices

AMGEN HQ

A&M was invited to design the new offices of Amgen, a worldwide biotechnology company, in about 1000m2, on the 4th and 5th floors of the "green" building complex "Green Plaza", located on key road in the north of Athens. The aim of the design was the creation of a modern and innovative workplace, without the tight structures we see in closed offices, providing comfort, warmth and exuding a sense of hospitality and familiarity. Caption Caption The organization of the floor plan revolved around open workstation without an assigned desk per employee, aiming for an unobstructed movement throughout the space and the allowing the employee to choose from a wide variety of spaces. Open living rooms, different types of workstations an... More

Project • By INpulsOffices

Planisware

Planisware supports companies worldwide to optimize their business by developing software solutions. For their office in Munich, new premises were created on an area of 1200 square feet for 80 employees. The centerpiece of the building is formed by the cooperate areas, which are lined by light-flooded corridors. Behind them - along the facade - team offices and various meeting rooms are located. An open space was created right next to the entrance to add up to the concept of „New Work“. This thoroughly elaborated concept for a diverse work environment will be highly beneficial to the employees different working requirements and contributes to a pleasant and inspiring work atmosphere, driving the development of strategies and in... More

Project • By INpulsOffices

Personio Madrid

Personio, the young Start-Up with its dynamic growth, expanded its business to a Madrid headquarter. Placed in a buzzing part of the city, right next to offices of other well-known companies (like Google), Personio wanted to create a vibrant, creative office space for their fast-growing team. On a space of 1800 m² divided into two equal floors, INpuls configurated a youthful interior design concept fitting the young vibe. The Personio-blue hub, connecting both floors, includes all needed space for user-defined rooms such as meeting situations, phone booths, and kitchen space. It represents the heart of the office. The different types of entrance situations define the amount of privacy and the usage of the room. Located right next to t... More