Stone

An overview of projects, products and exclusive articles about stone

Project • By Ierconi GrupHousing

Modern House 28

Private House 300 sq.m. 1 family Living room + 4 bedrooms + Office and Library More

Project • By candoApartments

DAAD residential building

The” Daad” project has been constructed in an area of 270 square meters which is located in Tehran with the total infrastructure of 1444 square meters and useful area of 810 square meters in 5 residential floors in single units, it also includes 3 floor joints i.e. Lobby and parking spaces on the first floor and parking spaces and depots on the 2nd and the 3rd underground floors. The area of each residential unit is 162 square meters which includes a living room, a kitchen, two balconies (one of which is located in the northern part and the other is located in the southern part), a guest restroom, a laundry, three bedrooms, a joint bathroom and toilet and a master bathroom. The structural system of the building is a reinforced concr... More

Project • By ZEST architectureExhibitions

Villa CP

The project Villa CP, the restoration of an old Catalan farmhouse, serves as inspiration for the installation that ZEST Architecture will present in Palazzo Mora, as participant in the exhibition “Time Space Existence”, organized by the Global Art Affairs Foundation. Villa CP is a restoration project, whereby a 21st century house has beencreated inside an old stone structure. Theexisting stone walls have been largelyrebuilt, with enormous openings towards the landscape linking the house to its spectacularsurroundings: a National Park of cork oak with distant views towards the Mediterranean. ZEST Architecture’s work is always marked by sustainability, so it may not come as asurprise that this project sports materials and elemen... More

Project • By Laboratory of Architecture #3Visitor Center

Visitor center for Architectural miniatures park

Newly completed architectural miniatures park will open its doors in August 2016 at the black sea coastal resort Shekvetili. This small Georgian village has already enjoyed a grand opening of the nearby-located 10000-seat concert arena, a five star hotel and an amusement park is also underway. Recently developing coastal region will be able to host thousands of tourists and offer them sandy beaches, seaside eucalyptus forests and unique leisure infrastructure. Among them one can visit a thematic park, ''Georgia in miniatures''. Park is full of architectural monuments, which have been gathered from all around Georgia in 1:25 scale. Park is aimed to display rich architectural heritage of the country. Laboratory of architecture #3, a 10... More

Project • By Onurcan CakirPrivate Houses

Barbaros House

Barbaros House is located in Barbaros Village of Urla, İzmir. On the upper east side of the building site, the techno park area of Izmir Institute of Technology is located. While designing the house, the main idea was to achieve a silent living space in a natural environment. Local stone and reinforced concrete were used for the walls and structural system of this project. Both materials have high surface densities and thus provide good acoustic insulation. The room with the exposed concrete façade has two windows and two doors, because it is designed especially for resting and sleeping without any noise. Special acoustic precautions have been taken to prevent any unwanted sound from outside. Outer walls of the whole house consist of two la... More

Project • By ARCHITECTURES AMIOT-LOMBARDHousing

JR4 House

The land is located in a beautiful landscape of the Jura foothills. On the top of the village of Marnoz near Salins les Bains, on the edge of the existing built-up area up the valley of "Cow", small courtyard flowing in a valley with steep slopes, the natural topography emphasizes the scenic character of the site. However, the plot is characterized by some strong constraints: a single north-facing slope, high gradient (18 meters) and a basement consisting of marl (the site is known for its landslides). In winter the ridge slopes quickly projected shadow on the ground. The house located on the highest point of a hill was not too ostentatious present a position vis-a-vis the village below. It is therefore quite deliberately low, embedded in t... More

Project • By KUBE ArchitecturePrivate Houses

Salt and Pepper House

The Owners, a couple in their mid-70's, purchased this home to start their lives together. They got engaged after they bought the house, and got married in the house while it was under construction. They love to cook and collect art, so the palette of white walls and black steel is both a metaphor for salt and pepper, as well as a setting for framing their artwork. Pops of color highlight the colors in their art collection.The house is organized around a central corecontaining service spaces, which creates a seamless flow along the perimeter, with major spaces facing front and back. The existing house was stripped down to its basic elements: brick walls, structural framing members, and outdoor space. The rear second floor was removed to cre... More

Project • By II BY IV DESIGNShowrooms

Olympia Tile + Stone Showroom

As front-runners in the Tile and Stone industry our client, Olympia Tile, has great influence over styling and demand, particularly within North America but also worldwide. Their flagship showroom occupies an entire block and features over 37,000 square feet of space open to the public which is nothing short of grand. Employing natural stone sourced from the client’s product line we created a contemporary, fashion-forward space with a bold architectural feel that references a gallery experience and high-end retail. An added touch and unique feature of the space are the custom curved benches made from solid blocks of black and white marble. These pieces are a custom design created by II BY IV DESIGN exclusively for the project and flo... More

Project • By OB Architecture LtdPrivate Houses

ANDOVER ROAD

Winchester studio OB Architecture has renovated a 1930s house in Winchester adding a dramatic glazed living, kitchen and dining space. Together with its extensive rear garden it has been transformed into a modern family home. The Client’s brief was to extend and remodel the house at ground and first floor to provide a light filled kitchen dining space connected to a vibrant family room that opens out to maximize the potential of the large garden. The design seeks to reconcile the individual elements of the house by creating a singular elegant form. At first floor a new bedroom with ensuite is created. Other additions include the insertion of oak timber trusses and an oak-sliding wall, which links the kitchen dining space wit... More

Product • By 1+1=1 architectsil Silenzio dell’Acqua

il Silenzio dell’Acqua

Monolithic coffee table with split side faces and a distinctive water veil in the top side. The area for the coffee is floating, like an island, surrounded by water. The overall configuration is gentle, elegant and yet powerful. More

Product • By 1+1=1 architectsIl Silenzio della Pietra

Il Silenzio della Pietra

Il silenzio dalla pietra literally means silence form the stone. It is the poetic name of this 120cm high stone vase. The overall configuration conveys an archaic feeling, yet contemporary in lines and shape. The objects slim and tall appearance seem to defy the weight of gravity. The subtle asymmetry and the irregularities make it look like a uniquely crafted artifact. More

Project • By 1+1=1 architectsExhibition Centres

ILLUM

Fresh redesign of ground floor, contemporary atrium and impressive dome for ILLUM, department store located in Copenhagen city centre. The project is driven by the ambition to make ILLUM into the shopping destination of the Scandinavian Countries. The material used are mainly natural as they give a warm and distinctive touch to the overall space. By walking into the store, the visitor is welcomed by a clear visual order and by a serene atmosphere. The floor finish of the overall ground floor is Dreamwhite stone. This choice is driven by the intention of providing a neutral continuous base to the variety of retail activities that are populating the space. In addition, each macro area is identified by its own specific material. Calaca... More

Project • By 1+1=1 architectsShops

Blè food hall

The design for Blè food hall is centered on the idea of the uniqueness of the majestic fire oven. This extraordinary silent feature, visible from the street, is meant to impress and to make the visitor to ponder about one of the key topics of our time: the source of quality and healthy food. As per 1+1=1 style, this relevant concept is expressed in a rather poetic way: the fire oven monolithic form, built of natural clay and whitish earth pigment, is expressed as a symbol of fire, earth and sky. Fire in the earth as that of a volcano, of an organic form that leads our head and eye to move upwards towards the sky thus showing the impressive 12 meter height space of Ble’ 3 storey volume. Reddish stone on floor and walls adds warmth to the... More

Project • By 1+1=1 architectsBars

Templum

We shared our client’s vision to make a majestic retreat with an extraordinary feeling of calmness, serenity, luxury and, most of all, a place with soul. The (3500 smq) Templum spa in Seoul is comprehensive of swimming pool, changing areas with sauna, massage rooms, gym, yoga classes, juice bar, beauty shop. The result is a combination of generosity of space, luxury of silence and emotion of surprise as well as an experience for the soul, the mind and the body. It is the experience of being in harmony with Nature. More

Product • By InStone ProductsHOURWALL

HOURWALL

Hourwall is a line of high-density polyurethane panels replicating the modern rustic look of aged brick, reclaimed barn wood, and poured concrete. It is extremely lightweight and easy to install. More