Travertine

An overview of projects, products and exclusive articles about travertine

Project • By depaolidefranceschibaldan architettiPrivate Houses

VILLA MM

An urban residence with an austere appearance, it dialogues with its densely built-up surroundings in a rough and selective way. Situated on a corner lot, it is on two levels organised around a central patio facing south, which brings natural light into all the main relational spaces. Alessandra Bello Fotografa It could be described as a house with two souls. Villa MM only shows its true kaleidoscopic essence once the visitor has crossed the solid sandblasted concrete curtain wall that forms its base. This opens up externally at the large telescope along the north front, giving a glimpse of the interior spaces. Alessandra Bello Fotografa It is surmounted by a monolithic volume of walnut travertine surgically sectioned with flar... More

NewsNews • 8 Jul 2021

OMA thinktank AMO realizes Off-White store in Paris with a feast of textures

Like the earlier work of OMA, the Kunsthal in Rotterdam, the Paris Off-White store is a feast of textures and materials. The store’s distinct different atmospheres are conceptualized into the three architectural characters of the courtyard, the gallery and the flea market. Benoit Florençon The CourtyardA semi-circular vestibule of corrugated glass welcomes visitors into a reinterpretation of the typical Parisian courtyard. The sober space makes a calm and slow shopping experience of the women’s collection. The walls and floors are clad with white travertine.  Benoit Florençon The GalleryOn the second floor a luminous space with high ceilings and large windows houses the men’s collection. A fo... More

NewsNews • 2 Mar 2021

Rough meets refined at Moscow’s Roma House

Designed by buro511 in a forested area on the outskirts of Moscow, Roma House is a place for a busy media manager to be alone with nature and relax. A truly custom design, the house addresses the client’s ambivalence between desiring a contemporary house of luxury with high-end finishes, and a rustic, earthy cabin. The design process became very much an exercise in selecting materials. buro511 A compact 210 square meters, the house for the bachelor client consists of a comfortably sized living room with high ceilings and a main bedroom area complete with ensuite bathroom, dressing room and panoramic views into the forest. An additional guest bedroom, guest bathroom, guest dressing room and laundry room round out the remaining sp... More

Project • By Coronado Stone ProductsHousing

Estrella at Altair

These grand homes are inspired by traditional styles with modern elements to create new awe-inspiring architecture for a perfect blend of sophistication and style. More

Project • By BEGAS. Architectural BureauApartments

Private apartments, RiverStone’96

Two-room apartment with an area of ​​96.4 m2 Rіk realizatsії - 2013, Mіsto Kyiv. RC "RiverStone" Project author / designer: Tetyana Begas / Pohylko Photo: V'yacheslav Khomyakov The layout of the apartment is made as smooth as possible with regular geometric shapes, in simple lines. The working area of ​​the kitchen is made in such a way that the general perception would be easy enough, but at the same time it is an absolutely full-fledged kitchen, which contained a cooker, an oven combined with a microwave, cold. camera and one-piece refrigerator with freezer area. The center of the living room is of course a column lined with natural stone. On which, a fireplace and a TV are succinctly placed.  The work on the project was carrie... More

NewsMaterialization • 28 Jul 2020

Café Got bar design embraces the urban vitality of Barcelona

With a long and active façade facing the street, Café Got is a spot where the city of Barcelona and Hotel Kimpton Vividora come together, inviting the community in. Credit: One Represent Agency The designers, El Equipo Creativo, were inspired by Ciutat Vella, and more specifically the Gothic Quarter and its street atmosphere, where little narrow streets lead you to unexpected plazas, patios, and entrances to residential buildings and stone, greenery and water are material essentials. It was decided to introduce these same elements to the design of the bar. Credit: One Represent Agency A double-height space with a cascade of glass lamps connects with the lobby area on the first level bringing a fresh and watery effe... More

Project • By onside | architecturePrivate Houses

Alameda Apartment

The onside architecture studio formed by the architects Carlos Balada and Carlos Bonet takes care of the comprehensive reform and interior design of anapartment on the Paseo Alameda in Valencia, one of the best city locations. The preliminary draft of this project, received in 2015 the Valencia CREA Awards - National Prize as recognition of the young talents in the category Interior Design. The apartment is located in one of the tower buildings more emblematic of the city and true visual reference of Valencianmodernism. Work of the Valencian architect Miguel Colomina, the building emerges as a milestone in the two-way confluence, allowing all rooms have access to the large terraces with the best views over the city and Turia gardens, V... More

Product • By Vaselli Marmi srlTwo-Seater Triangular Balnea bathtub

Balnea DS | Two-seater bathtub variant

The requirement was to get a stone bathtub for two people without having the available space for one that occupied twice as much, so Triangular Balnea has born!This bathtub in Bianco Rapolano Travertine, thanks to its unusual shape, is able to house two people despite taking a minimum amount of space. More

Project • By Elías Rizo ArquitectosPrivate Houses

Casa LC

Designed within a gated community of ZMG for a young family, this house divides its program into three floors - service, social and private areas.The entrance to the house is emphasized by a staircase leading from the board level and visually topped with a tree that houses the house entrance located right in the center of the property - being the hub of the stairs a natural divider between one space and another - kitchen is separated from living and dining, as well as kids bedrooms from master bedroom. A different palette of materials is proposed in each level, starting with metal plates in the basement, travertine marble plates on ground floor and granite for the upper floor facade. More

Project • By FallonePrivate Houses

House at Los Cisnes

This house lies on a quiet triangular shaped site on the outskirts of Buenos Aires. Groves of trees surround the place giving the architecture a natural frame. It's design consists of a reinforced concrete box anchored to the terrain, a white box suspended by round columns and an horizontal plane. This surface is a Lapacho wooden deck that connects the garden, the pool, the barbecue area and the grove. The architecture has very precise construction details but a simple scheme. Private spaces are upstairs in the white volume and public activities take place in the ground floor. Although design looks modern, in essence this is classic architecture, governed by beauty and function. The combination of concrete, glass, steel, trave... More

Product • By STUDIO EMMA SCOLARINOLI ME TANGERE

NOLI ME TANGERE

Architect and designer Emma Scolari presents for the Milano Design Week 2016, the light installation Noli me Tangere at the Ventura XV space in the Ventura Lambrate district, rich of artistic cross-contamination. The work of Emma Scolari, who defines herself an ‘artisan of architecture and design’, starts from the concept of the unique object. The formal research and the study of the materials, essential in the design phase and based on the need of personalization, part of each product. Noli Me Tangere, name dafter a series of tables presented for the first time during Fuorisalone 2016 as protagonist of the installation. A sheet of marble of the dimensions of 180 x 80 cm, split in the middle and mounted on a powder varnishedsteel frame,... More

Project • By Nico van der Meulen ArchitectsPrivate Houses

House Brian

This house was transformed from a 1970s home into a modernist villa. For the additions and alterations the interior walls were removed and an atrium and moat were created around the hall and dining room, with a curtain of water falling past a cut-out in the atrium wall. The outcome of the architectural design is a contemporary home with a double volume living space that opens seamlessly on a 13x6m lanai area. The water feature in the atrium adds the sound of flowing water to the living rooms and is visible from almost everywhere in the living and kitchen areas. The kitchen forms the hub of the home with an open space that is ideal for gatherings. Situated next to the kitchen is the breakfast room and atrium that allows morning light i... More