‬ wood

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ wood

Project • By Aranchii ArchitectsMasterplans

Coexistence Garden

Coexistence garden is a courtyard landscape with an area of ​​about 2,000 square meters for Europassage Business Park, located on Prakhovykh street in Kyiv. Space’s main task is to create cosiness and comfort for employees and appraisers. Alik Usik MAIN CONCEPTCoexistence Garden is an embody of landscape, which combines the advantages of modern architectural design and practical landscape design. The main idea was to turn the patio space of the business park into living space full of green islands and places to relax. The design of the yard of the Europassage business park in Kyiv improves the quality of the working environment of employees in functional and atmospheric aspects. Alik Usik MORPHOGENESIS and SUSTAINABLE DEVE... More

Project • By VenhoevenCS architecture + urbanismSports Centres

Aquatics Centre Paris 2024

The architectural team of VenhoevenCS and Ateliers 2/3/4/, in cooperation with Bouygues Batiment Ile de France, Récréa, Dalkia and an extensive team of consultants, has won the competition to design the new Aquatics centre in Paris that will be completed for the Paris 2024 Olympic Games. It’s the only building that will be built for the Olympics Games of 2024 and includes a new pedestrian bridge that connects it with the existing ‘Stade de France’. The winning design contributes to an unforgettable experience of the Games in Paris. But, perhaps even more importantly: after the Games, a beautiful and innovative sports centre will remain for the inhabitants of Saint-Denis, Paris. Proloog The facility is d... More

Project • By Cartelle DesignOffices

Coworking DELO

Modern comfortable interior - lots of light, natural materials, timeless solutions. We tried to create a project with a modern interpretation of the Dagestan identity. To create a fusion of contemporary design, technological solutions and local culture. Office for young professionals who have gained freedom thanks to information technology Caption Caption Caption Caption Caption Caption Caption More

Project • By estudio AMATAMWellness Centres

Village Fitness Gym

Welcome to the spot. This is the message you find as soon as you enter the reception of the renovated Village Fitness. A young and bold space to which one is not indifferent. Be urban, be healthy and practice sport in the spot intended to be the best gym in Portimão. garcês garcês In addition to the remodelling of the existing gym, this club has also been expanded. As soon as the opportunity arose, the club’s management did not hesitate to expand to the adjacent store, doubling its area. For this reason, the entire club has been restructured. Part of the challenge was to be able to structure this club keeping the existing spaces in operation, hierarchizing the various areas in a complex geometry, developi... More

Project • By archoffice | architecture & construction officeOffices

Neshat Office

Due to the location of the land and the volume of the building, an attempt was made to form the initial concept in such a way that it came out of the shape of a rectangular cube and had full and empty spaces and facade according to Iranian architectural patterns. Caption On the other hand, due to the existence of a neighboring brick building and the fact that brick is one of the main elements of Iranian architecture, it was decided that the total volume of the building be made of brick. Caption The openings are designed in such a way that while observing the proportions of Iranian architecture as much as possible express the type of interior space so that behind the window The triple rooms are located in the main hall, or behind... More

Project • By zuloarkBars

Ca del Brado Tap Room

Cá del Brado is located in Rastignano, on the first Bolognese hill, a place halfway between the metropolitan city and the countryside, where quiet life mixes with the effervescence and stimuli of the city, an ideal environment to give birth to projects that combine tradition and innovation.  Caption The production of Cá del Brado craft beer is based on the use of simple and natural products, as well as on the study of traditional brewing techniques implemented through innovative and experimental technologies.  Caption The project we developed for the furniture of the "Tap Room" and the "Vintage Room" of this brewery aims to reformulate these simple principles, using fir wood as the main material and apply... More

Project • By zuloarkSecondary Schools

Unconventional spaces of learning: The Debate Room

The physical spaces in which we find ourselves when developing certain actions have a direct influence in the quality if the activity itself. Due to cultural and of course economical reasons, school furniture industry offers a very limited variety of elements, designed in a way that promotes only a certain kind of educational activities, keen to certain individualism, based on taxonomy and separation, and with a great lack of collaborative spirit. Caption “Non conventional education spaces: The Debate Room” aims to give an alternative answer to the didactic necessities of the students and teachers of the G. Luosi Institute. The space is designed in order to host activities of Public Speaking, a practice widely present and... More

Project • By zuloarkConcert Halls

Casa delle Arti di Comacchio

How do you measure the quality of a piece of architecture? What parameters could establish whether a building is a good example of architectural practice? Photography: Lourdes Cabrera The "Casa delle arti di Comacchio" has been a perfect case study in the analysis of these questions—a public work, of significant social importance, made with a reduced budget and the need to satisfy highly-technical acoustic standards, while also being located in a context of great historical and monumental value—  a true commitment to low-profile local architecture with a high impact on the community.  Caption Comacchio is an ancient town in the province of Ferrara in the north of Italy— a small Venice in the Po Delta... More

Project • By xystudioNurseries

KIDO Kindergarten

KIDO is a public kindergarten which we like to call „the yellow crocodile“. It is situated on a triangular plot in Aleksandrów Łódzki, in central Poland. The building is a technological hybride. Ground floor is made with concrete and bricks and to build the first floor we decided to use CLT. At the begining of work on the project it turned out there was not much time. The kindergarten had to be ready by September when children start the schoolyear. We reached for CLT to speed up the construction process. Both parts were made simultaneously. Workers were building the ground floor while all the wooden elements were being prepared in the factory. As soon as the ceiling was finished the large timber blocks have arrive... More

Project • By HOLLEGHA arquitectosApartments

Height Extension

The project consisted of dismantling the roof of a three-storey building, with three apartments per floor, and replacing it with a new volume that contains the enlargement of two of the apartments on the top floor, a total of 97m2 plus 54m2 of terraces. Pablo Casares The construction was made of wood to facilitate the process and minimize weight. In fact, despite adding a floor, the total weight was reduced and thus doesn´t add load to a somewhat delicate building of the 1940ies, with a protected façade due to its historical value. It was possible to complete the works in 8 months and without moving the inhabitants of the 3rd floor. The roof, whose shape is a result of the lighting angles required for the lower floors, c... More

Project • By BergmeyerShops

Tree House Brewing Company

This independent brewer-owned company is renowned for making inspired libations for all. Intending to create a sought-after destination to match their craft-brewing mastery, they enlisted our design team to create an engaging customer experience for their ultra-devoted fanbase, building excitement and anticipation on route to their new taproom. Caption Focusing on an immersive brand journey for the retail and front of house at the new 100,000 SQ FT brewery in Deerfield, we brought new life into a former mid-century publishing company building. An amalgamation of the existing space through adaptive reuse and a branded environment true to its identity, the company has taken root in its new home in Western MA. Caption Visitors are... More

Project • By Tomoaki Uno ArchitectsPrivate Houses

Yomogidai House

The client is a middle-aged single man. We have a budget plan for a future marriage. It took about a year for the site to meet the client's requirements. The site is a quiet residence about 20 minutes east of Nagoya by car. Ben Hosking   Ben Hosking The site was a gentle slope with a frontage of 8m and a depth of 28m. I decided to make it elaborate and elegant from the impression of the client. In the end, I took the hint of the Japanese architectural shrine and proceeded with the plan. It was very difficult to incorporate all the elements into thin pillars and beams and deliver them rationally.  Ben Hosking Ben Hosking Team: Tomoaki Uno Architects Photographer: Ben Hosking Ben Hosking Ben Hosking... More

Project • By Tomoaki Uno ArchitectsPrivate Houses

Ogimachi House

This house was built by a son for a sick mother. An important concept of this house is the way private and society interact. Eventually, I proposed a house with no windows on the wall except for the entrance and the rear entrance. Instead, he suggested installing 32 fixes and five large windows that could be opened and closed on the ceiling. Ben Hosking Ben Hosking   Ben Hosking   Ben Hosking Ben Hosking Ben Hosking The structure is the traditional ITAKURA structure. For the outer wall, a 30 mm thick cedar board was doubled, and insulation was put between them. All made of cedar and cypress. His mother felt stressed when she started living, but now she seems very comfortable and I am relieved. ... More

Project • By Jimenez LinaresPrivate Houses

Berro House

Close to the Quinta del Berro Park, in a street bordered by leafy trees, we find this house built at the end of the 1920s. David Zarzoso The house, which was the residence of the sculptor Jorge de Oteiza in the 50s, was very damaged, and its facades had undergone numerous modifications. We began developing an investigation in the Archives of the city, which allowed us to discover the plans of the original project. David Zarzoso Based on this documentation, it is decided to recover the original image of the house: a white volume, with large windows to the outside and a Roman ceramic roof, surrounded by a garden that seems to climb the facade, by incorporating forged steel planters . David Zarzoso Inside the house we find a... More

Project • By ESTUDIO MMXPrivate Houses

CMV House

The main actor is not the house, but the landscape. The breath-taking force of a natural landscape like this one, must not be eclipsed, but complemented and strengthened. Rafael Gamo While programming a space on the site, architecture must follow the virtues of the site and nature. Therefore, the project scheme virtually eliminates the private rooms of the program by placing them on a semi-underground level, which allows rooms to keep a view towards distant landscape. All the common areas get together in a simple and respectful pavilion, allowing the continuity and contemplation of the immediate and distant landscape.  Rafael Gamo Earth, roof tiles, wood and stone are the materials through which the proposal develops a cons... More