Workplace

An overview of projects, products and exclusive articles about workplace

Project • By Samuelov StudioOffices

Essence

Samuelov transformed Essence’s workspace into a modern, sleek, and inviting area for all who step foot inside. From the installation of graphic wall art to a new color pallet, Samuelov helped Essence, a global technology leader creating innovative, cloud based, end-to-end security and healthcare solutions for professionals, cast a spell on each one of its office visitors.  Uzi Porat Uzi Porat Strong light throughout the rooms illuminates the workspace, creating a sense of brightness and positivity in every room. The studio also installed big circular lights and slender streaky lights, adding a pop of light anywhere one looks, demanding focus and attention from users.    Uzi Porat Uzi Porat Samuelov... More

Project • By SpaceInvaderOffices

Domestic & General HQ

The UK’s leading appliance care specialist Domestic & General was happy with the location of its existing Wimbledon head offices - in one of London’s leafiest outlying areas, conveniently close to the railway and tube station - but when the building’s lease renewal coincided with Covid-19 and lockdown, the opportunity arose for a full review of the company’s future workplace needs. Domestic & General recognised this might be a moment for wholesale change - but only if their team were likely to share in and feel ownership of that future vision. All images by Gary Britton The workplace remodelling therefore began very much from the ground up, with in-depth conversations with the internal team about how th... More

Project • By BergmeyerOffices

Boston Beer

A workplace redesign that truly complements a company and its people? Cheers to that! After creating two successful Tap Rooms serving their craft brewing innovations, we partnered with The Boston Beer Company again – this time to transform their corporate office. Boston Beer asked us to help them create a more cohesive office environment that would connect and showcase their brands while fostering community and collaboration in their home base. Caption The existing 50,000 SF workplace had a public corridor that physically divided the office into two sides, with walls and storefronts – and security barriers – separating them. Our design team overcame the inconvenient layout by eliminating the barriers and opening up... More

Project • By HEDOffices

Warner Norcross Judd LLP Tenant Improvement

Located in the emerging “District Detroit” neighborhood just north of downtown, the new 2715 Woodward Class A office building opened for occupancy in 2021 and is now home to the new office of Warner Norcross + Judd (Warner) office. HED worked with the law firm to design their new office, which occupies the third floor of the building, encompassing a total of 27,000 square feet. More than 50 private offices were designed into the space, with additional open workspaces and flexible amenity areas for collaboration. John D'Angelo Crafted through a highly hands-on, participatory design process, the design team learned a great deal through the study of Warner’s other eight offices throughout Michigan. Virtual walk-throughs... More

Project • By HEDOffices

Confidential Client Office Relocation

When this confidential financial services client was relocating their downtown Los Angeles office to better accommodate their current and future workflow, they selected HED to assist them in selecting the perfect location and designing it to fit their culture. Benny Chan Benny Chan To design the perfect new space HED took into consideration the needs of employees at each level of the company, researching how the current co-working spaces were operating and how they could be improved to provide seamless productivity and ultimately advance the business. With enormous focus on the client’s core values and their client service processes, the design also considered how their clients’ experiences may be amplified. Benny... More

Project • By HEDOffices

CITGO Petroleum Corporation Workplace Renovation

CITGO Petroleum Corporation was looking to move their engineering and corporate teams from an existing refinery to a new office environment that would be better suited to support employee workflow and wellness. Partnering with HED, CITGO selected a space that had some existing conditions that could be reused while still allowing them to achieve their goals of a new and improved office environment.   Tom Harris The design goals were simple: move the staff from the refinery into a comfortable office environment, boost overall employee morale and satisfaction, increase employee socialization, and create a desirable place to work that doubles as a recruiting tool reflective of the CITGO brand. Tom Harris To accomplish this, the... More

Project • By OPENBOOKOffices

PwC Portugal

The intervention at the PwC offices in Lisbon comprised organising and optimising the space and its occupation through the redesign of social, work, and collaborative working areas.Inspiration, innovation, and leadership are keywords in the PwC positioning that we wanted to see reflected in the workspace and, for that reason, were the basis of inspiration for the project.The level of customisation was high, impregnating the space with a design that reflects the brand's DNA, transmits its values, and increases the attractiveness of the office itself. The first step was to break down existing barriers, enhancing collaborative work and providing maximum comfort. After that, with a refined geometric design, the brand has been transposed into a... More

Project • By OPENBOOKOffices

CMS Rui Pena & Arnaut

Impact, employees’ wellbeing, and a culture of collaboration were the 3 axes that guided the architecture project for CMS Rui Pena & Arnaut's new headquarters in Lisbon, designed by OPENBOOK Architecture. The new CMS Rui Pena & Arnaut office is designed for people - employees and clients - to meet the needs and expectations of those who inhabit it. The architecture has given special emphasis to the creation of different types of spaces, designed to encourage informal, individual and teamwork, with different levels of silence and concentration requirements. The first impact matters. That is why CMS Rui Pena e Arnaut's Offices were designed to reveal the prestige and distinction associated with it, right from the lobby. An imp... More

Project • By Vittorio Grassi ArchitectsOffices

Porta Romana 19

The redevelopment of the building, with the entrance from Corso di Porta Romana 19 within the historical center of Milan, represents an innovation for the way of approach and the design sensitivity, making a perfect synthesis between historical tradition and contemporary design. The intervention completely renews the building by creating a new glass roof in a contemporary language, harmoniously fitting into the historical context and respecting the architecture of the building underneath. The characteristic features of the intervention are the redesign of the internal facades, the new loggia on the penultimate floor and the new glass structure on the roof. The latter, born from the demolition and reconstruction of the existing pitched roo... More

Project • By Vittorio Grassi ArchitectsOffices

Cassala 22

The building is located in Viale Cassala 22 in Milan in an urban area close to the railway where managerial, residential and commercial activities coexist. The Project provides a series of interventions that want to renew the internal and external aspects of the property, while maintaining its offices use. The project involves the renovation of the building envelope, the construction of a volumetric expansion on the back of the existing building of 862.59 sqm of SLP and the general renovation of the electrical and mechanical systems, as well as various interior refurbishment works such as the construction of a new entrance hall on the ground floor which allows indoor access to the six levels of offices. The existing facade made of ribbon... More

Project • By HEDBanks

Northern Trust 333 Wabash

Working with the Northern Trust Corporation team HED led a thoughtful and comprehensive approach to the design of the space at 333 South Wabash, located just off Chicago’s famous Grant Park. Spread across 17 floors, totaling just under a half a million square feet, the company decided to first build out a prototype of the new design ideas within the space to test them in action. HED’s research-driven process began with an assessment of workplace strategy and current portfolio usage, intensive weekly pre- and post-occupancy surveys, walkthroughs, open houses, verbal feedback and huddle sessions. This feedback rich prototype testing process ultimately allowed the project team to demonstrate available solutions to compare cost, loo... More

Project • By OPENBOOKOffices

MMC Village

Architecture and interior design project for the new Marsh & McLennan Companies’ headquarters in Lisbon (Mercer, Marsh and Guy Carpenter). An office designed to enhance group culture and staff engagement.  spacesandplaces.pt spacesandplaces.pt spacesandplaces.pt More

Product • By MuraflexPLANIKA

PLANIKA

PLANIKA demising demountable office wall systems are fully demountable offering versatility and flexibility of design in any space without the long-term commitment of conventional drywall construction. Its steel structure is robust and its modularity makes it easy to interchange panels and add furnishings in no time. Electrical and plumbing ready, safe and easy to clean. PLANIKA is the perfect solution for all settings including office, retail or hospital, and other healthcare services. More

Project • By PCA-STREAMOffices

175HAUSSMANN

Thanks to PCA-STREAM’s project, the complex at 173–175 Haussmann recovers urban legibility that measuring up to its exceptional location a stone’s throw away from Place de l’Étoile, magnified by a majestic entrance at the bow of the building. ©Jean-Philippe Mesguen pour PCA-STREAM ©Jean-Philippe Mesguen pour PCA-STREAM Finally brought together in a coherent manner, via an overhaul of distribution, the new complex offers floors that are flexible, open, bright, and pleasant, fitted out by RF Studio with a view to addressing the challenges of tomorrow’s workspaces. They are supplemented with outstanding common areas designed by PCASTREAM, including a triple-height atrium serving as a ne... More

Project • By PTW ArchitectsOffices

Atlassian Office Fit Out

This expansion of the global headquarters in Sydney CBD consisted of an addition of 2600 sq m over two floors. Trialling a new global design direction, and with user experience a high priority, extensive consultation with the client and specialist consultants informed the brief, conceptual direction and detailed resolution. Nicole England Neighbourhoods of open plan working zones are interspersed with clusters of built environment housing a variety of meeting rooms, collaboration spaces and custom booths. Distinct colour palettes identify each neighbourhood and are carried through in the graphics and wayfinding solutions. Large scale custom graphics and a commissioned mural provide focal points and an individual identity to each floor... More